Реклама / Ads
3| 5001 |12.04.2011 НОВИНИ

Оставиха в ареста скандалния съдия Вълков

.
Шефът на Бургаския административен съд Атанас Вълков остава окончателно в ареста, реши днес Софийски апелативен съд.
 

По-рано днес Вълков, който бе задържан в края на март с обвинение за пране на пари, поиска от съда да му наложи мярка за неотклонение "домашен арест". Според него по-леката мярка би изиграла същата роля за нуждите на правораздаването като разликата би била само в степента на обществена изолация.

Адвокатите на Атанас Вълков отново заявиха, че делото срещу него трябва да бъде прекратено, тъй като има изключително тежки процесуални нарушения. "Намираме се пред ситуация, в която няма полезен ход", каза бившият депутат от НДСВ и защитник на Вълков Илко Димитров. Той обясни пред Апелативния съд, че магистратът има имунитет и не може да бъде привлечен за обвиняем преди имунитетът му да бъде свален. До този момент няма решение на ВСС за сваляне на имунитета на Атанас Вълков, следователно според Димитров това дело няма предмет. Ако Вълков е привлечен като обвиняем като лице без имунитет, то той трябва да бъде съден в Бургаския окръжен съд, посочи още защитникът му.

Според Димитров от 10 дни магистратът е незаконно арестуван. Тезата за незаконния арест бе подкрепена и от другия адвокат на Вълков – бившият министър на отбраната от НДСВ Николай Свинаров. Третият адвокат на магистрата пък заяви, че прокуратурата не е обяснила защо разрешението за използване на СРС е дадено от Софийския окръжен съд.

Припомняме, че Атанас Вълков беше задържан на 31 март заради фалшиви документи, с които майка му е придобила 12 дка имот в района на базата на НСА до Несебър. Вълков бе хванат в момент, в който е уговарял продажба на имота на стойност 2 200 000 евро. Майката на задържания съдия Руска Вълкова е обвинена за престъпление по член 253 – за опит към извършване на сделка с недвижимо имущество, за което се знае, че е придобито чрез документно престъпление. Атанас Вълков ще отговаря за помагачество. Двамата са обвинени за пране на пари, както и за документно престъпление. Вълков бе задържан в ареста за 72 часа, но майка му беше пусната на свобода срещу подписка поради чистото й съдебно минало.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 5189 |09.04.2011 Стоян Петров-Килъра остава в ареста . 8| 4863 |07.04.2011 Съдия да оглави ЦИК, предлага ГЕРБ . 0| 4911 |05.04.2011 Мъжът застрелял жена си остава в ареста . 3| 5440 |03.04.2011 Съдия Атанас Вълков остава в ареста

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads