Реклама / Ads
3| 6226 |30.04.2010 НОВИНИ

Оставиха Терористите в ареста

.
Софийският градски съд остави в ареста четиримата задържани при специализираната полицейска операция "Терористите".
 

Операцията на МВР бе реализирана във вторник на територията на Казанлък и София. Тя бе насочена срещу хора, които се занимават с производство и незаконна търговия с оръжие.

Сред “Терористите” е и иранският гражданин със статут на временно пребиваващ у нас Цедет Ловими, както и бившите служители на военния завод Румян Топалов, Димитър Камбуров и Нешо Нешев. Тримата българи от Казанлък са осигурявали оръжие за иранеца, който пък го е пласиран на терористични организации от Близкия Изток.

От държавното обвинение обясниха, че първоначално е заведено досъдебно производство срещу неизвестен извършител, а в хода на операцията е разкрита организирана престъпна група, която е следена чрез използването на специални разузнавателни средства. Към делото бяха приложени протоколи от извършените полицейски действия, претърсвания и иземвания.

От приложените по делото СРС-та става ясно, че тримата казанлъчани, преди да бъдат задържани са осъществили още 3 сделки.

По-другото акция на МВР “Регистраторите” обаче от държавното обвинение се яви неподготвенo. Оказа се, че прокурорът по делото не е успял да предостави протоколите за прилагането на специални разузнавателни средства и сам поиска, разглеждането на мярката да бъде отложено за събота.

Съдът се съгласи с него и взе това решение, въпреки, че адвокатите недоволстваха и се аргументираха, че прокуратурата е длъжна да предостави абсолютно всички доказателства, преди да внесе искането си за разглеждане на мярка за неотклонение.

Пред съда по обвинение, че са осъществявали незаконна регистрация на моторни превозни средства в столичния КАТ и са избягвали заплащането на екотакси, са изправени претима души. Обвиняемите са – Атанас Тасев, Радослав Гоцев, Желязко Калинов, Денислав Йорданов и Ангел Илиев.

В съдебната зала стана ясно още, че петимата са контактували със служители на КАТ и системните администратори в полицията. Разговаряли са, обсъждали са различни варианти за регистрация на возила, издаването на талони и други дейности. Всичко това е отразено във въпросните СРС-та, чийто протоколи прокуратурата не успя да представи днес. Така разглеждането на мярката бе отложено за утре.

В събота ще се гледа и мярката на задържаните при третата акция на МВР – “Сладурите”.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 27| 4878 |27.04.2010 Първанов иска повече знакови фигури в ареста . 1| 5215 |24.04.2010 "Тотаджиите" ще пускат фишове от ареста . 9| 7206 |23.04.2010 "Наглият" Културист и Лебешковски остават в ареста . 5| 5945 |18.04.2010 Само един от "Недосегаемите" остава в ареста

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads