Реклама / Ads
9| 7201 |23.04.2010 НОВИНИ

"Наглият" Културист и Лебешковски остават в ареста

.
Съдът остави Прокопи Прокопиев-Културиста и Радослав Лебешковски от "Наглите" в следствения арест.
 

Прокопи Прокопиев, по-известен като Културиста от "Наглите" поиска да бъде пуснат от следствения арест. Той е зад решетките вече четири месеца и взело да му писва. Предпочитал да се грижи за детето си, стана ясно в съда днес.Съдът обаче сметна, че има обосновано предположение, че той е извършил престъплението, в което го обвиняват, няма опасност да се укрие, но има опасност да извърши друго престъпление. На същото основание съдът остави в ареста Радослав Лебешковски, който също е обвинен в участие в група за отвличания. Определението може да се обжалва пред САС в тридневен срок.

Според адвоката му Анатол-Весел Луканов прокуратурата не е събрала никакви нови доказателства срещу подзащитния му, а от събраното в кориците на делото не се доказва, че той е тартор на групата „Наглите”. Затова според защитника на Поли Културиста той трябва да излезе от следствения арест и да бъде под домашен арест. Допълнителен аргумент на защитата бе задържането на съдията от Софийския градски съд Петър Сантиров, по обвинение за посредничество при подкуп. Именно този съдия гледа една от мерките за неотклонение на „Наглите’. Според адвокат Луканов решенията му подлежат на ревизия.

Адвокат Анатол-Весел Луканов поиска и отвод на съда, но тази претенция беше отхвърлена. Часове по-късно съдът остави в следствения арест и другия подсъдим от "Наглите" Радослав Лебешковски.

Frognews.bg
припомня, че Културиста бе спипан по време на акцията "Наглите", а срещу него има 13 обвинения за отвличания и участие във въоръжена организирана престъпна група.  "Наглите 2" е продължение на операцията от 17 декември, когато полицията разби престъпната банда, извършила показните отвличания у нас в последните години. Задържани бяха общо 25 души, от които петима останаха в ареста. "Наглите 2" също е свързана с издирването и задържането на заподозрени, свързани с групата за отвличания. Разкрита бе още една къща, в която похитителите са държали заложници, съобщи министър Цветанов. По думите му, е намерена и гаражана клетка, където "Наглите" са държали и сменяли автомобили, използвани при похищенията.
При втората акция бяха заловени първо 4 от престъпниците, след което беше спипан оше един.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 7251 |11.03.2010 Културиста от "Наглите" вдига сватба в ареста . 7| 5378 |02.03.2010 САЩ: Оставате транзит на хероин и кокаин, въпреки усилията . 0| 4874 |26.01.2010 21 болници остават без договор с НЗОК . 0| 5554 |11.01.2010 Двама от аверите на Баретата остават зад решетките

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads