Реклама / Ads
6| 7123 |23.10.2019 НОВИНИ

Откриха 39 трупа в ремарке в Англия, камионът е дошъл от България /допълнена/

.
Камионът в индустриалния парк
Тридесет и девет трупа, включително един на тийнейджър, са намерени в ремарке на товарен камион дошъл най-вероятно от България в индустриален парк в Есекс, югоизточна Англия. Шофьорът на камиона, 25-годишен мъж от Северна Ирландия е арестуван по подозрение в убийство.
 

Предполага се, че превозното средство е дошло от България и е влязло в Обединеното кралство в Холихед в Уелс миналата събота, предаде днес “Скай нюз”.

 

Полиция и линейки са били повикани на място след откриването на мъртвите тела в “Уотърглейд индъстриъл парк” в Грейс в 3:40 часа българско време тази сутрин. Всичките 39 души са обявени за мъртви на мястото, където са намерени. Няма данни и за националността на намерените в камиона човешки тела. От британската полиция са предупредили, че идентификацията им ще отнеме дълго време.

 

Полицията е отцепила местопрестъплението и достъпът към и от индустриалния парк е забранен.

 

На снимките, разпространени от световните агенции обаче, регистрационните табели са скрити, но ясно се виждат характерните български лепенки за "Гражданска отговорност" и за технически преглед. Освен това Сканията е с ляв волан.


.
Снимка: Камионът в който са открити жертвите


Шефът на полицията в Есекс Андрю Маринър заявява пред телевизията: “Това е трагичен инцидент, в който голям брой хора са загубили живота си. Продължаваме разследванията си, за да установим какво е станало. В процес на идентифициране на жертвите сме,но очаквам, че това може да бъде дълъг процес. Смятаме, че камионът е от България и е влязъл в страната в Холихед, в събота, 19 октомври и ние работим тясно с партньорите, за да разследваме. Във връзка с инцидента арестувахме шофьора на камиона, който остава в полицейския арест, докато нашите проучвания продължават”.


.
Снимка: Местоположението на индустриалния парк

 

От пресцентъра на Министерството на външните работи на България съобщиха, че към момента не разполагат с информация относно публикации в британски медии за намерени мъртви 39 души в камион, за който се твърди, че е дошъл от България във Великобритания.  Посолството ни Лондон е в контакт с местните власти и проверява случая, допълват от МВнР.

 

Премиерът Борис Джонсън написа в Туитър: „Ужасен съм от този трагичен инцидент в Есекс. Получавам редовни актуализации от вътрешния офис и ще работя в тясно сътрудничество с полицията в Есекс, докато установим какво точно се е случило.

"Моите мисли са с всички онези, които са загубили живота си и техните близки."

 

Посланикът ни Марин Райков е разговарял по телефона с британската посланичка в София Ема Хопкинс като са се договорили да следят заедно случая.

 

Известно е, че камионът е с произход от България и е влязъл във Великобритания в Холихед в събота. Предполага се, че камионът може да е тръгнал по заобиколен маршрут през Южна Ирландия до Дъблин, след това с ферибот до северен Уелс, съобщава dailymail.co.uk, като публикува две карти на маршрута на каиона-ковчек.

 

 

 
Шофьорът е арестуван
Камион с телата на 39 души е открит в графство Есекс, Източна Англия. Шофьорът, който е 25-годишен мъж от Северна Ирландия, е задържан от полицията.


Властите смятат, че камионът е пристигнал от България и е влязъл в Обединеното кралство на 19 октомври през Холихед, в Северен Уелс.

„Малко преди 1:40 през нощта получихме сигнал, че са били открити хора в камион в индустриалния парк „Уотърглейд” на „Ийстърн Авеню” в Грейс. Смятаме, че камионът е от България и е влязъл в Обединеното кралство през Холихед на 19 октомври. Когато Спешните служби са пристигнали, за съжаление, всички 39 души вътре вече са били мъртви. Започнало е разследване за убийство срещу шофьора на камиона - 25-годишен мъж от Северна Ирландия, който е арестуван за убийство и остава в ареста”, заяви заместник-началник на полицията в Есекс Пепа Милс.


 

Процесът по установяване самоличността на жертвите ще бъде дълъг, смятат от полицията. Засега е известно, че 38 от загиналите са възрастни, а един е тийнейджър.

Посолството ни в Лондон е в контакт с британските власти по изясняване на случая с намерените мъртви в камион 39 души в графство Есекс.

Установена е връзка с британската полиция, представител на посолството ни е провел среща и в Министерството на външните работи в Лондон, съобщават от МВнР.. Посланикът ни Марин Райков е разговарял по телефона с британската посланичка в София Ема Хопкинс като са се договорили да следят заедно случая.

Към момента още не може да бъде потвърдено дали намереният камион е с българска регистрация. Няма данни и за националността на намерените в камиона човешки тела. От британската полиция са предупредили, че идентификацията им ще отнеме дълго време.

Според медиите в Ирландия, контейнерът, в който са намерени телата, е бил закачен към камиона в Белфаст и след това се отправил към Дъблин. На пристанището се е качил на ферибот без забавяне и е влязъл във Великобритания през Холихед в Уелс. Оттам се е отправил към Есекс, където е намерен.

 

Източник: Google Maps

„Това е трагичен инцидент, при който голям брой хора са загубили живота си. Нашите разследвания продължават, за да установим какво се е случило”, гласи изявление на главния началник на полицията в Есекс Андрю Маринер, цитирано от БГНЕС.

Полицията заяви, че са сигнализирани от бърза помощ малко преди 1:40 ч. след откриването на контейнер за камиони с хора вътре в Индустриалния парк Уотърглейд.

„В момента сме в процес на идентифициране на жертвите. Обаче предвиждам, че това може да бъде дълъг процес", каза Маринер. „Вярваме, че камионът е дошъл от България”.

Той каза, че се смята, че камионът е влязъл във Великобритания в събота в Холихед на северозападния край на Уелс - едно от основните пристанища за фериботи от Ирландия.

„Арестувахме шофьора на камиона във връзка със случая, който остава в полицейския арест, докато нашите разследвания продължават”.

От в. „Индипендънт” отбелязват, че са се свързали с българското посолство в Лондон във връзка с трагичния инцидент.

Говорител на Асоциацията за пътни превози заяви: „Тази трагедия подчертава опасността от мигрантски банди, които контрабандират хора с камиони.“

Премиерът Борис Джонсън написа в Туитър: „Ужасен съм от този трагичен инцидент в Есекс. Получавам редовни актуализации и вътрешното министерство ще работи в тясно сътрудничество с полицията в Есекс, докато установяваме какво точно се е случило. Моите мисли са с всички онези, които са загубили живота си и своите близки. "

 

Прити Пател, вътрешен министър, каза в изявление, че е била „шокирана и натъжена” от смъртта. Тя добави: „Полицията в Есекс е арестувала лице и ние трябва да им предоставим пространство за провеждане на разследванията. Служителите по имиграцията във вътрешното ведомство ще работят в тясно сътрудничество с тях, за да установят как се е случило това ужасяващо събитие."


.

.
Източник: dailymail.co.uk




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 3954 |15.10.2019 Нередности на пътя-убиец между Казанлък и Крън откриха експерти . 0| 4015 |11.10.2019 Турция трупа военни на границата със Сирия . 4| 6046 |02.09.2019 Откриха мъртъв Иван Йорданов, който изчезна от парти край Варна . 1| 4656 |01.09.2019 Откриха труп на мъж в столичния квартал Изток

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads