Реклама / Ads
3| 7395 |13.11.2021 НОВИНИ

Откриха тялото на издирвана в София жена. Убита е. Задържаха съпруга й

.
Убитата жева
Откриха тялото на 33-годишна жена от София, която беше в неизвестност от октомври тази година.
 

Трупът на Евгения Владимирова е открит на 12 ноември в куфар във водоем край Перник. За случая са задържани трима души - съпругът на жертвата, майка му и баща му. Разпитите с тях продължават. Предполага се, че става въпрос за убийство от ревност.

 

Припомняме ви, че мъжът на жертвата проведе активна кампания по нейното издирване. В различни части на София бяха залепени снимки на жената с призив, който я е виждал, да се обади на посочени телефони. Също така той излагаше своята версия за изчезването на дамата през профила си във фейсбук. Семейството  живее  в столичния кв. "Лагера"  и има 6-годишно детенце. Твърденията бяха, че Евгения е оставила малкото си дете вкъщи, след което е излязла уж на фитнес до ж. к. "Иван Вазов". След това, обаче не се е върнала. В коментарите беше лансирана версията, че жената се качила в такси, а камера на супермаркет я заснела.

 

„На 14 октомври получихме сигнал за безследно изчезнала 33-годишна жена. Организирани са оперативно-издирвателни мероприятия на СДВР съвместно с ГД "Национална полиция" и ежедневно са извършвани действия за установяване на местонахождението на лицето. На 12 ноември лицето беше установено на територията на град Перник", заяви началникът на сектор „Криминална полиция“ към СДВР главен инспектор Петър Петров.

 

„На този етап не можем да съобщим как жената е била умъртвена. Проверени са всички възможни версии, за които можем да се досетим. Категорично случаят се касае за насилствено причинена смърт и за извършено престъпно деяние”, заяви Николай Станчев, началник на отдел „Разследване" в СДВР. 

 

Съседи разказаха пред Фрог, че преди няколко дни са засекли съпругът, свекъра и свекървата да водят детето от детската градина. „Дядото беше с променена физиономия. Изглеждаше като, че се е стопил с потъмняла кожа“, уточниха те.

 

 

Малко по-късно през деня от прокуратурата съобщиха следното:

С постановление на прокурор в СГП обвиняемите са задържани за срок до 72 часа, за да бъде осигурено довеждането им пред съда с цел разглеждане на искане за вземане спрямо тях на постоянна мярка за неотклонение задържане под стража.

 

Днес Софийска градска прокуратура (СГП) привлече към наказателна отговорност 36-годишния О.В. и 60-годишния П.В. във връзка с извършено убийство на 33-годишната Евгения Владимирова от София. Това съобщиха от пресцентъра на Прокуратура на Република България.

 

Досъдебното производство по случая е образувано на 15 октомври 2021 г., като разследването се провежда в СДВР и под надзора на СГП. На О.В. е повдигнато обвинение за престъпление по чл. 115, вр. чл. 20, ал. 2, вр. ал. 1 от НК, а на П.В. за престъпление по чл. 115, вр. чл. 20, ал. 4, пр. последно, вр. ал. 1 от НК.

 

С постановление на прокурор в СГП обвиняемите са задържани за срок до 72 часа, за да бъде осигурено довеждането им пред съда с цел разглеждане на искане за вземане спрямо тях на постоянна мярка за неотклонение задържане под стража.

Предстои на 15 ноември 2021 г. СГП да внесе искане за вземане спрямо обвиняемите на най-тежката мярка за неотклонение.

 

От СДВР съобщиха, че арестувани са съпругът на Евгения, баща му и майка му, но тя не е с обвинение.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 3008 |04.11.2021 Добра новина: 1290 кучета от приютите в София откриха своя дом . 5| 4126 |03.11.2021 BBC по следите на криптокралицата Ружа. Откриха имот за 13.5 милиона в Лондон . 20| 5493 |20.10.2021 По-заразен от Делта: Откриха нов щам на COVID-19 в Израел . 11| 7062 |17.10.2021 Откриха сериозни финансови злоупотреби в образованието

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads