Реклама / Ads
3| 3588 |02.12.2023 НОВИНИ

Отложиха Байерн - Унион заради тежкия снеговалеж в Бавария

.
Източник: БГНЕС
Мачът между Байерн Мюнхен и Унион Берлин от 13-ия кръг на Бундеслигата бе отложен заради тежкия снеговалеж в Бавария и най-вече в Мюнхен и околността. Зимното време доведе до отмяна на полети и спиране на влаковете, като към момента влизането и излизането от Мюнхен е изключително затруднено.
 

Дори и домакините от Байерн да бяха намерили начин да почистят терена на "Алианц Арена" навреме за днешния двубой, то повечето зрители нямаше да имат възможност да стигнат до стадиона заради блокирането на транспорта. Поради това двубоят, който трябваше да стартира в 16:30 часа българско време, е отложен, като предстои да бъде решено кога ще се играе.

 

Снегът и поледиците предизвикаха масивни затруднения в обширни части на Южна Германия и най-вече в провинциите Бавария и Баден-Вюртемберг. Летището в Мюнхен бе принудено да прекрати работа, за да гарантира сигурността на пътниците. Принудителената пауза ще трае навярно до неделя. Досега са анулирани близо 320 от планираните за днес 760 полета. Отменена е и футболна среща на "Байерн" Мюнхен.
 
Затруднения и в железопътния транспорт

 

Силни затруднения има и в железопътния трафик. Централната гара в Мюнхен също е блокирана от снежните маси, съобщи говорител на Дойче Бан. Железопътният транспорт в околностите на Мюнхен е временно прекратен. Спрени са влаковете и за Залцбург, Инсбрук, Нюрнберг, Щутгарт и Линдау. В Улм и Мюнхен се е наложило пътници да нощуват във влаковете.

 

Пътуванията до Мюнхен да бъдат отложени

 

Управлението на железниците предполага, че ограниченията в транспорта ще продължат през целия ден. „Препоръчваме пътуванията до Мюнхен да бъдат отложени“, заяви говорителка на Дойче Бан.

 

И в други части на Южна Германия обилните снеговалежи и поледици създадоха проблеми. В областта Алгой на провинция Баден Вюртемберг се очаква нова снежна покривка от 30-40 сантиметра. Според метеоролозите времето ще остане мразовито и снежно, предава DW.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 11| 3435 |02.12.2023 Спипаха с дрога сина на Софи Маринова . 45| 6456 |02.12.2023 Иво Инджев: Елеонора Митрофанова e "местната Мария Захарова" . 0| 10943 |02.12.2023 Meteo Balkans предупреждава: Очаква се усложняване на обстановката в части от България . 17| 3819 |02.12.2023 Габриел: Не мога да седя на една маса с хора с антибългарски прояви

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads