Реклама / Ads
13| 8013 |24.08.2020 НОВИНИ

“Отровното трио” пита: Защо Гешев живее в правителствена резиденция?

.
проф. Велислав Минеков, адв. Николай Хаджигенов, Арман Бабикян Източник: БГНЕС
Няколко въпроса за били отправени до Министерския съвет и прокуратурата по Закона за достъп до обществената информация. В тях “Отровното трио” пита дали главния прокурор Иван Гешев живее в резиденция “Бояна”, на какво основание и имало ли е друг главен прокурор с подобна привилегия.
 

Въпросите касаят и това дали е бил извършен ремонт на жилището и каква е била неговата стойност, както и кой е бил изпълнител, ако е имало обществена поръчка.

“Питаме още охраняван ли е Иван Гешев от Бюрото за защита на свидетелите на територията, която се охранява от НСО”, допълниха още от “Отровното трио”.

 

“Джовани Фалконе живееше в казарми при карабинерите, защото се бореше с мафията. Иван Гешев пази мафията и затова мафията го взе при себе си”, това заяви адв. Николай Хаджигенов пред журналистите.

 

“Отровното трио” коментира и провокацията от блокадата на Софийския университет. Те я определиха като недопустима, а действията на полицията - като частични.

 

“Лицата извършиха насилие по отношение на протестиращите. Същите тези не бяха арестувани, а бяха и допуснати на пресконференция няколко часа по-късно. Има нещо систематично. Тези побои и акции вече са разрешени, но и насърчавани”, посочи проф. Велислав Минеков, който заяви, че ще се търси отговорност.

 

По думите на Арман Бабикян днешната пресконференция на прокуратурата е политически акт.

 

“Не знам защо са решили да организират политическо мероприятие. Обсъждането в този състав на чисто политически въпроси, свързани с държавното устройство, е в правомощие на българското Народно събрание. Очаквам Басейнова дирекция да се събере до Черно море”, коментира още той.




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 45| 11678 |11.08.2020 ”Отровното трио” пред ”El Confidencial”: Европа не знае какво се случва с парите й . 21| 8072 |07.08.2020 Владо Береану: Имаме едно истинско ”отровно трио” - Борисов, Симеонов, Каракачанов . 81| 13437 |07.08.2020 ”Отровното трио”: Свободата не иска каскет! Предизвикаха бяс, който ще ги измете . 1| 5437 |05.08.2020 Емил Георгиев пита: Кога прокуратурата оцени славещите я медийни клоаки?

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads