Реклама / Ads
0| 3746 |17.12.2023 НОВИНИ

Отстраняването на авариите в Западна България продължава

.
Екипите на ЕРМ Запад продължиха и през нощта да отстраняват авариите, причинени от обилния снеговалеж в събота. Възстановено е електрозахранването на по-голямата част от засегнатите битови клиенти. Все още има потребители без ток в отделни населени места от общините Кюстендил, Трън, Троян, Ихтиман, Самоков и селища край Панчарево, които се захранват през трудно достъпни високопланински електропроводи.
 

За да достигнат служителите на ЕРМ Запад до авариралите участъци, се налага рязане на паднали дървета, като тези дейности се координират с местните горски стопанства. Работата се затруднява от непочистените пътища, преспите и заледяванията. 


Там, където има технологична възможност и повишеното потребление го позволява, се осигурява резервна схема на захранване, което означава, че през следващите дни ще се работи за възстановяване на нормалната схема и това може да доведе до смущения. 


.


Кризисният щаб на ЕРМ Запад продължава да пренасочва екипи към местата, които са останали най-продължително без електрозахранване и където има най-голяма концентрация на битови клиенти. Мобилизирани са над 600 служители на ЕРМ Запад и Електрохолд. До края на деня се очаква електрозахранването да бъде възстановено.


Информацията за прекъсванията и очакваното време за възстановяване на електрозахранването непрекъснато се актуализира. Тя е достъпна на сайта www.ermzapad.bg в секция „За клиента“, подсекция „Прекъсвания“: https://ermzapad.bg/bg/za-klienta/prekusvania/.


Редовно информация се публикува и в секция „Актуално“: https://ermzapad.bg/bg/za-klienta/aktualno/.

 

Сигнали за липса на електрозахранване може да се подават незабавно на формата за електронна комуникация: https://info.ermzapad.bg/webint/vok/contact-us.php. Денонощната телефонна линия на дружеството е 0700 10 010.




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3717 |17.12.2023 Израел и Катар се срещат, за да дадат шансовете за заложниците на Хамас . 1| 3770 |17.12.2023 Сърбия избира парламент и местна власт. Кой е опасният ключ на Вучич към победата? . 7| 3680 |17.12.2023 "По Коледа може да няма градски транспорт". КНСБ плаши с протести - блокират София . 15| 4079 |17.12.2023 ISW: Новата гореща точка на фронта в Украйна е Днепър

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads