Реклама / Ads
1| 5231 |08.11.2012 НОВИНИ

Отварят сметките на Дон Портокал и Милионера

.
Рекорден брой искания за разсекретяване на банкови тайни са постъпили в Пловдив от началото на годината. Броят им до ноември е 115, съобщи председателят на Районния съд Веселин Хаджиев, цитиран от в."Марица".
 

Бизнесменът Сотир Янков, известен като Дон Портокал, съпругата му и дъщеря му имат общо 14 банкови сметки. Тайната върху информацията за парите в тях е вдигната, за да може разследващите да работят по обвиненията, които ще бъдат повдигнати срещу тях.

Тримата бяха арестувани преди няколко месеца заедно с племенника на футболната легенда Христо Бонев - Атанас Бонев (Малкия Зум) и Николай Дойчев по обвинение за източване на 5 милиона лева ДДС. Впоследствие съпругата и дъщерята на Сотиров Елена и Мария бяха пуснати под парична гаранция. Окръжният съд в Пловдив издаде обезпечителна заповед за запориране на дяловете във фирми на семейството от общо 15 000 лева.

В момента разследващите продължават да установяват собствеността на всички участници от разбитата схема за ДДС измама. По първоначални данни става въпрос за източване на 5 251 188 лева от бюджета чрез фирми бушони.

Съдът вече е дал разрешение за разсекретяване на тайната върху трите сметки на Георги Енев. Сега разследващите ще могат да проверят какви пари е съхранявал Жоро Инкасото в сметките си, да проучат произхода им и да бъдат наясно дали е успял да скатае там част от близо 1,5 милиона лева, които успя да задигне на 25 юни т.г. при обира на инкасо автомобила, който охраняваше.

Абсолютен рекордьор за годината е Кирил Рашков, който заедно с членовете на фамилията си има общо 115 сметки в различни банки.

Сред хората, чийто пари излизат на светло, има и не малко кметове и бизнесмени.

Сред тях е арабин, който притежава фирма за внос на платове от Дубай. При доставката за български контрагенти той предлагал мостри, доставени в България, а други търговци пътували директно до Дубай. Срещу арабина има обвинение за извършено данъчно престъпление. Информацията за парите му в банките ще помогне на разследващите да разберат какъв е размерът на избегнатите данъчни задължения. Бизнесменът има две сметки, разкрити на дружеството, и три лични.

Един от най-интересните случаи, при които се е наложило разсекретяване на сметка, е свързан с любовно запознанство по интернет. Млада дама от Пловдив поддържала виртуална връзка с мъж. Двамата си чатили в продължение на месеци, разменяли си недвусмислени предложения за сексуална близост. Дори си говорили няколко пъти по телефона, но никога не се виждали очи в очи. Месеци след началото на връзката им мъжът предупредил момичето, че неговата приятелка е разбрала за тях.

Младата дама била заплашена, че трябва да плати 6000 лева, тъй като ревнивата приятелка била похарчила толкова за разпечатките за хронологията на връзката им. Младата жена започнала на вноски да плаща откупа за семейното си спокойствие и внесла повече от половината сума. В крайна сметка се разбрало за изнудването и сега по случая се води разследване.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 5250 |31.08.2012 Спираме да плащаме сметките през есента . 9| 8603 |12.04.2012 ½ мил. лева тръгват по сметките на металурзите в Кърджали . 27| 6307 |28.01.2012 Отварят досиетата на кредитните милионери . 31| 5298 |16.05.2011 В. Сидеров: Стана ли президент, всички ще си плащат сметките

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads