Реклама / Ads
5| 6549 |31.12.2018 НОВИНИ

Отвлеченият до Свиленград турски журналист разказа за унизителни изтезания

.
Шюкрю Бенли Източник: Фейсбук
Отвлечен край Свиленград турски журналист Шюкрю Бенли разказва за изтезанията над него. В сигнала си до полицейското управление в Свиленград журналистът посочва, че похитителите му са били двама. Твърди, че похитителите му искали да спре да пише срещу одринския кмет.
 

Турски гражданин е бил отвлечен и изтезаван край Свиленград. 60-годишният Шюкрю Бенли, живеещ от година и половина в България, е бил отвлечен от Свиленград и малтретиран в къща в с. Чернодъб, потвърди Окръжната прокуратура в Хасково.

 

В сигнала си до полицейското управление в Свиленград журналистът посочва, че похитителите му са били двама. Той е бил разпитан и на 25 декември е образувано досъдебно производство по случая. Жители на селото, в което бил държан турчинът, казват, че са били правени огледи и обиски и в техни къщи, съобщава Медиапул.

 

Шюкрю Бенли, който е работил като журналист и бил собственик на две медии в родината си. Преди време Бенли е притежавал Edirne TV и седмичника Gercek Haber в Одрин. 

 

Бенли разказа за преживяното на страницата си във Фейсбук:

 

"Присъдата ми е била издадена! В нощта на изтезанията стрелецът, който извърши нечовешките насилия върху мен, се изпусна и каза "президентът издаде смъртната ти присъда". Но трябваше да знаят, че само аз мога да си издам подобна присъда. Смятаха, че заради изтезанията и заплахата за смърт няма да отида в полицията. Нямат идея кого имат за противник. Имената на извършителите и онези които подстрекават убийството ми са в ръцете на полицията. Оставям на вас скъпи приятели и близки изводите от случилото се. Останете с добро."

 

В друга публикация в социалната мрежа той разказва, че е бил упоен с етер, а очите му са били завързани: "Свободата ми беше отнета по много див и животински начин. Съблякоха ме чисто гол и в продължение на три часа бях подложен на всевъзможни изтезания, за които мoже да се досетите, със завързани очи. Удряха ме с юмруци, с ритници, окачиха ме на "палестинска примка", пускаха ми електричество, облякоха ми женски дрехи и ме налагаха с палка!"

 

"До момента е установено, че Шюкрю Бенли е бил отвлечен от Свиленград на 22 декември 2018 г., като  е бил откаран и държан в къща в село на територията на община Свиленград", заявяват от пресцентъра на прокуратурата в Хасково в съобщение, цитирано от свиленградското издание "Старият мост".

 

"Установено е, че по отношение на него е проявено насилие. По време на разпита е заявил, че му е отнета сума от 3 000 евро. До момента няма задържани лица. Пострадалият е бил изоставен край гр. Пловдив след полунощ на 23 декември 2018 г., като е  подал сигнал в полицията", се казва в съобщението.

 

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4810 |30.12.2018 Турски журналист е отвлеченият мъж край Свиленград . 4| 4893 |27.12.2018 Искрен Веселинов: ДПС може да са патриоти, но турски . 3| 4747 |19.12.2018 ”Газпром Експорт” иска да купи 90% от капацитета на ”Турски поток” през България . 4| 4090 |12.12.2018 Анатолий Макаров: „Турски поток“ е ключов за Русия, вероятно ще мине през България

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads