Реклама / Ads
31| 7493 |14.08.2015 НОВИНИ

Р. Овчаров: Американски и руски лобисти влияят на енергетиката ни

.
Румен Овчаров
Бизнесът е прав да стачкува и протестира, защото им отрязват печалбата, това не е нормално, каза енергийният експерт Румен Овчаров в ефира на бТВ. Хубавото е, че Комисията за енергийно и водно регулиране си свърши работата и наложи някакви рамки, допълва той.
 
Българският бизнес е един от най-енергоемките в Европа. Нека припомним, че бизнеса получават една от най-ниските цени на електроенергия в целия ЕС. Не мога да разбера синдикатите как подкрепят бизнеса, като те са в енергийните комисии, и от тях зависи тази цена, запита се Овчаров. За да се реши проблемът трябва да се намалят разходите и да се затворят кранчетата, от които изтичат парите, за съжаление това не се прави, категоричен е експертът.

Някога енергетиката беше единственият отрасъл, който финансираше голям ресурс, но сега той е фалирал, има само едно печелившо държавно дружество. Хубаво е да се припомни, че 50% от Цанков камък са платени от правителството на Борисов. Нека експертите на Бойко да не обвиняват другите, защото сега всички ще плащаме грешките си, категоричен е Овчаров.

Лобисти от американското посолство влияят на енергетиката в България. Аз имам отношения с американския и руския посланик. Американските посланици винаги съвместяват политиката с бизнеса, който да е в техен интерес, категоричен е Овчаров. Цената на газа и петролът ще спадат още. Левицата прави успешни крачки, за да се въздигне, завърши Румен Овчаров.

Според Овчаров енергетиката е в сегашното си състояние заради некомпетентността. „Когато влизаш в енергетиката, само за да откраднеш, получаваш този резултат”, заяви той. Сегашните управляващи разбират проблема и имат желание, но нямат компетентност, заяви той. „Цената ще я платим всички ние и колко по-късно стане, толкова повече ще платим”, коментира още бившият министър.

„Токът е опасен – винаги може да те удари”, подчерта той.

За популизма в България той коментира, че е като алкохола – когато е в малки количества действа добре и развеселяващо, в големи количества води до махмурлук, а превърне ли се употребата в хронична, става болестно състояние. „Малко останаха тези, които не са алкохолици”, продължи той метафората си.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 7| 5242 |11.08.2015 Украйна забрани книгите на руски творци . 0| 4167 |08.08.2015 Пускат трамваите на Руски паметник . 0| 5187 |28.07.2015 Затварят напълно Руски паметник за 20 дни . 0| 4852 |23.07.2015 Отчитат 20 % спад на руските туристи

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads