Реклама / Ads
7| 3622 |08.02.2022 НОВИНИ

Овчаров с нова атака: Дават запаси от „Чирен“ на абсурдни цени, за да спечелят 8 фирми

.
Румен Овчаров
Изтъргувани са 60 000 мегаватчаса, това е станало без търговия. Министърът твърди, че са продадени 37 400 мегаватчаса. Кой и откъде докара другите количества? Това е въпросът и новата атака към управлявашите на бившия министър по икономиката и енергетиката Румен Овчаров.
 

Не можеш да обвиняваш предишното правителство, че е продавало природен газ и още на втория ден новото ръководство да прави същото, и то в пъти в по-големи размери. От справката на сделката с „Булгаргаз“ се вижда, че купувачът е предложил цената, а търговецът се е съгласил. Цялото количество е изтъргувано. Този газ е взет от едно място – Чирен. В петък са продадени едни количества на цени, които са абсурдни. Фирмите, участвали в сделката са осем. Един от шефовете на „Булгаргаз“ идва от една от тях.“ , посочи Овчаров по Нова нюз.


„Тези хора са продали едни количества газ на цени, на които е абсурдно да се продава. Едни фирми са получили добри печалби. Тези фирми са осем на брой и едната се казва „МЕТ Енерджи Трейдинг“. Това е фирмата, от която идва новият изпълнителен директор на „Булгаргаз“. Дали има конфликт на интереси, да каже КПКОНПИ“, каза още бившият министър на енергетиката.


„Поставих въпроса, не за да спорим колко са продадени, поставих въпроса чисто политически. Не можеш един месец да обвиняваш предишното ръководство на „Булгаргаз“, че е продавало излишните количества газ в Румъния и с това е правило престъпление и след това на втория ден новото ръководство да прави абсолютно същото, при това в пъти по-големи мащаби“, разясни още той.


„Изтъргувани са 60 000 мегаватчаса, това е станало без търговия. Министърът твърди, че са продадени 37 400 мегаватчаса. Кой и откъде докара другите количества? През това време не е имал внос. Този газ е взет само от едно място – това място е „Чирен“. Има само два варианта тези количества да бъдат изтъргувани. Единият е чрез Програмата за реализация на количества и вторият е с Плана за действия при извънредни ситуации. И двете се случват през „Булгаргаз“, отбеляза Овчаров.


„Аз съм учуден, че аз пръв съм разбрал за тази схема. Цинизъм е да ме обвиняват, че работя с Бойко Борисов и Делян Добрев, след като ме съдят“, посочи той.


„Предупредих управляващите, че правят глупости. Така направиха с мораториума, сега го правят с „Булгаргаз“. Вместо да излязат и да признаят, че са сгрешили и да се извинят, те се обясняват. Те са продали едни допълнителни количества газ. Опитвам се да помогна, защото разчитам, че това правителство ще свърши много. Трябва да се действа умно обаче“, обясни бившият енергиен министър.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 4339 |08.02.2022 Министър Нинова: Ще внесем законопроект за закриване на Държавната петролна компания . 13| 3210 |08.02.2022 След Канада: Камиони се струпаха и около парламента на Нова Зеландия . 32| 5627 |07.02.2022 Надежда Йорданова отказа на Цацаров. Няма да се яви на изслушване в КПКОНПИ . 1| 3124 |06.02.2022 Светът е олимпиада: Първа историческа титла за Нова Зеландия от Пекин

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads