Реклама / Ads
59| 6206 |27.03.2013 НОВИНИ

Овчаров: За последен път отстъпвам, ще се върна!

.
Румен Овчаров Източник: Булфото
Не съм се родил депутат, така че засега се чувствам добре. На няколко пъти отстъпвам от определени позиции и мотото е, че идват някакви суперреформатори, но това е последният път, в който отстъпвам, и след това ще се върна.
 

Това заяви Румен Овчаров пред bTV. На столовете, oт които ставам, не сядат никакви реформатори - не се случи нищо нито в ИБ на БСП, нито на зам.-председателското място на БСП, нито на министерските постове. На инат аз няма да остана в политиката, не съм натискач на копчета, каза Овчаров.

На Сергей Станишев беше стоварена сериозна отговорност за листите, каза бившият зам.-председател. Новото лице е Жельо Бойчев, който беше предложен от мен и Татяна Буруджиева в Разград, която е малко спорна кандидатура. Думата обновление не е точна, защото в много от районите има стари лица, заяви Овчаров.

БСП след летящия старт в началото на сезона допусна да бъде вкарана в следния сценарий – хората излязоха да протестират срещу Бойко Борисов, а беше отстреляно уж успешното правителство на Сергей Станишев, заяви социалистът. Той обаче каза, че кабинетът на Тройната коалиция е постигнала най-големите успехи с ръст на икономиката и заплатите. Няма интрига в партията, смята социалистът.

Отстъплението от някои позиции, не намалява моят авторитет, ще се занимавам с това, с което през последните години. От 1997 г. до момента съм в неплатен отпуск като ръководител на проект в НЕК, каза Овчаров и разкри, че това е АЕЦ „Белене“.

„БСП е кауза. До факта, че Сергей Станишев се наложи, не се стигна от само себе си“, каза социалистът. Той не скри притесненията си, че партията няма да отговори на очакванията на хората. Има нереализиран растеж от липсата на 1,6 млрд. лв. инвестиции от кабинета на Борисов. Затова БСП ще каже какво трябва да се направи с икономиката и как да се увеличи потреблението, каза Овчаров.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 61| 6708 |17.03.2013 Овчаров: Не са проблем кражбите в енергетиката, а бедното население . 118| 6000 |06.01.2013 Румен Овчаров: След 15 г. токът от АЕЦ "Козлодуй" няма да ни стига . 1| 5367 |02.01.2013 Последен шанс за тотомилионера от Бобошево . 0| 5488 |30.11.2012 Последен ден за номинации за КС

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads