Реклама / Ads
14| 9062 |31.08.2020 НОВИНИ

Пак уволниха скандален шеф от БАБХ, бизнесът си отдъхна, че няма опасност да бъде рекетиран

.
Антон Генов
Скандален шеф в столичния клон на БАБХ е бил уволнен за пореден път. Става дума за Антон Генов, за когото Фрог нюз многократно е писал. Въпреки, че преди няколко години той стана клиент на прокуратурата, успя да се върне на „бял кон“ в агенцията и то на възлова позиция. „Късметът“ обаче му изигра лоша шега тъй като наскоро Генов пак е бил махнат от БАБХ.
 

  Според източници в министерство на земеделието през май месец тази година са възложени нови функции по осъществяване на граничен контрол на внесен през летище „София“ суровини и храни от неживотински произход. Именно поради новите функции печално известният Генов  е следвло да има специални компетенции по ръководене на системата ТРЕЙСИ. Заради липсата на компетенции, той е бил освободен.

 

Преди да се върне в БАБХ през 2019 година бизнесмени разкриват в писмо до вицепремиера Томислав Дончев и министъра на земеделието Десислава Танева и посолството на Холандия, че  са силно притеснени както от опитите делото на Генов да бъде прекратено, така и от  методите му на управление.  Предприемачите  не скриха опасенията си, че ако Генов се завърне в столичния клон на БАБХ или пък на друг висок пост в същото ведомство,  рекетът срещу тях може  да продължи с пълна сила. Гласът им тогава не бе чут и той в крайна сметка бе възстановен.

 

След поредното му уволнение, бизнесмените отново си отдъхнаха, че няма да работят под страх от рекет и изнудване. Припомняме ви, че Антон Генов беше обвинен в престъпление по служба заради неправомерни действия срещу фирми, които са конкуренти на сина му в сферата на изкупуване на отработена мазнина за биогориво. При разследването беше установено, че на 3 октомври 2016 г. той е разпоредил да бъде проверен склада на дружество в Нови Искър, като били иззети 8180 л отработена мазнина и 39 неупотребявани бидони.

 

 От прокуратурата отбелязаха, че шефът дирекцията е превишил правата си, защото неговото ведомство няма право да се занимава с отпадъци. Според държавното обвинение целта на Генов е била да набави облаги за дружество, в което по същото време работел синът му и което имало същия предмет на дейност като проверяваното. Именно автомобили на тази фирма превозили конфискуваната от Нови Искър мазнина в неизвестна посока.

 

 Обвинитерите се натъкнали и на други странни факти. Според тях, на 4 ноември м.г. Генов разпоредил проверка при друг конкурент на сина си – фирма в Ботунец. До изземване обаче не се стигнало, защото дружеството подало сигнал в Агенцията по храните и тя спряла действията на ОДБХ – София. Антон Генов ще отговаря  и за това, че през октомври м.г. принудил фирма с чуждестранен собственик да не извършва търговска дейност в София. Става дума за фирма, която отново изкупува мазнина за биогориво. На бившият съдия беше наложена  мярка за неотклонение „гаранция” в размер на 5000 лв.

 

 В светските среди Генов е познат като голям ценител на пищните дами. Често позира пред камерите с тях  по разни партита. 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 8| 5035 |22.07.2020 Там не е като тук! Уволниха новозеландски министър заради връзка със своя служителка . 50| 21730 |12.06.2020 Атанас Чобанов: Пратиха до медиите скандален запис на Борисов, в който говори за гаф на Караянчева и как ще громи Йончева . 14| 6141 |08.06.2020 Недовършеният скандален стореж край Алепу - и с издаден Акт 16 . 13| 22046 |04.06.2020 Уволниха медицинската сестра Мая Илиева и от Белодробната болница

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads