Реклама / Ads
0| 5121 |01.08.2017 НОВИНИ

Палежи на къщи и коли на кметове и общинари в Ломско

.
Неизвестни лица опожаряват къщи и автомобили на кметове, бизнесмени и общински съветници в Ломско. Полицията разследва случаите, но конкретни извършители не се съобщават.
 

Серията палежи започват в нощта срещу 18 юли. Атакувана е къща, в която живее управителят на общинската фирма "Чистота" и семейството му, включително дете и възрастна жена. Домът им е подпален със запалителна течност и огънят бързо го превзема. Те се спасяват през прозорец на първия етаж.

 

Общинският служител е в шок, страхува се за живота на семейството си и се въздържа от коментар.

 

24 часа по-късно – през нощта срещу 19 юли, пламват два автомобила, паркирани пред дома на заместник-кмета Валентин Евтимов. Единият е негов, другият – на съпругата му.

 

"Нямам конфликт с никой, поне не знам да имам такъв. За мен ситуацията е абсурдна и абсолютно необяснима. Винаги досега колите са ни стояли на улицата пред къщата, аз дори нямам ключове на гаража, гаражите ми не се заключват.", коментира Евтимов пред bTV.

 

Той няма обяснение и за втория палеж, извършен дни по-късно, през нощта срещу 23 юли, и свързан с него косвено. Този път е подпален микробус, ползван от брата на Евтимов и собственост на фирма, управлявана от майка му.

 

"Насочихме се вече към версии, които свързват вече двамата потърпевши. Явно се касаеше вече за продължавано престъпление, свързано с унищожаване на имущество на определен кръг от общественици, мога да кажа.", посочи началникът на полицейското управление в Лом гл. инсп. Владимир Владимиров.

 

 

Румен Радевски е кмет трети мандат, но е категоричен: „В никакъв случай не е свързано, няма за какво”. Съпругата му Детелина Радевска е едър земеделски производител, обработва хиляди декари земя. Освен това е секретар на ГЕРБ-Лом и общински съветник.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 5924 |28.07.2017 Мъж коли и сече с мачете в супермаркет в Хамбург . 0| 5769 |21.07.2017 Забраняват движението за коли по част от бул. ”Скобелев” в посока НДК . 0| 6094 |13.07.2017 Сервизите ще подават информация за километражите на колите от май 2018 г. . 0| 5202 |08.07.2017 Шофьор удари 5 коли и избяга в столицата

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads