Реклама / Ads
0| 4319 |24.10.2017 НОВИНИ

Парно вече в над 180 сгради в София - болници и детски градини

.
Източник: БГНЕС
Топлоподаването вече е включено в 184 сгради в София - от тях 66 детски градини, 7 болници, 27 етажна собственост, останалите са офис сгради и посолства, съобщиха от дружеството. ”Топлофикация София” има готовност да започне новия отоплителен сезон.
 
Според изискванията на нормативната уредба топлофикационното дружество има задължение да доставя на клиентите топлинна енергия в периода от 1 октомври до 30 април, когато бъдат изпълнени двете изисквания - три последователни дни със средноденонощна температура по-ниска от 12 градуса и прогноза от НИМХ - БАН за трайно застудяване.

От "Топлофикация София" уверяват, че дружеството следи ежедневно прогнозата за времето и когато бъдат изпълнени изискванията, ще започне общото включване на отоплението в столицата.

Детските градини, училищата и здравните заведения могат да поискат отопление по-рано, като за това е достатъчно директорът да изпрати писмено заявление в обслужващия топлорайон.

Дружеството също така дава възможност при изразено желание от страна на клиентите в сграда - етажна собственост отоплението да бъде пуснато преди официалния старт на отоплителния сезон. За целта е необходимо да се представи в център за обслужване на клиенти заявление и подписано решение от Общото събрание на етажната собственост за по-ранното включване на парното.

От "Топлофикация София" напомнят, че клиентите на дружеството трябва да приключат всички ремонти по вътрешната отоплителна инсталация и да запълнят източените инсталации.

Освен това потребителите трябва да отворят на максимална степен вентилите на радиаторите си, за да не се налага допълнително обезвъздушаване на отоплителните тела след пускане на отоплението, както и да проверят уредите си за дялово разпределение. В случай, че дисплеят им е угаснал, клиентите трябва незабавно да потърсят съдействие от обслужващата ги фирма - топлинен счетоводител.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4615 |23.10.2017 Парно вече имат детски градини, посолства и болници в София . 0| 4078 |20.10.2017 Мръсният въздух убива повече от СПИН, туберкулоза и малария . 0| 4034 |17.10.2017 Повече хора ще могат да бъдат разследвани за корупция . 4| 5250 |14.10.2017 Във Великобритания все повече хора съжаляват за Брекзит

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads