Реклама / Ads
6| 5306 |20.08.2018 НОВИНИ

Пародия! Стотици се заканиха да протестират в Плевен заради „Олипмик“, само един излезе

.
Eдин човек излезе на протест в Плевен
Един-единствен човек – а именно инициаторът на протеста на пострадалите в Плевен от фалита на Застрахователна компания „Олимпик“ Георги Вънов, дойде днес пред сградата на КАТ в областния град. Гражданското недоволство, което бе планирано за 10 ч. днес пред КАТ – Плевен, бе сред най-коментираните теми в социалните мрежи, но както обикновено се случва, реалната активност на плевенчани отново бе нулева.
 

Това отбелязва местният сайт „Плевен за Плевен“. Инициаторът на протеста в Плевен Георги Вънов – самият той потърпевш от фалита на кипърската компания, дойде пред КАТ с протестно писмо, адресирано до началника на Пътна полиция – Плевен и ръководството на администрацията на държавно ниво. В разговор със служител на КАТ – Плевен (който се оказа също потърпевш от фалита на „Олимпик“), Вънов бе посъветван да внесе писмото си в обезпечителния фонд, където така или иначе то ще бъде препратено за входиране в Полицията.

 

Застраховката ми в „Олимпик“ е до 13 февруари 2019 г., а както разбирам потърпевши от фалита на компанията са над 250 000 българи, сподели пред „Плевен за Плевен“ Георги Вънов. По думите му, той е коментирал проблема със застраховател, от когото е научил, че сред „изгорелите“ са не само частни лица, но и редица крупни предприятия и учреждения. Плевенчанинът отбеляза, че има гаранционен фонд, в който всички застрахователи внасят отчисления всяка година, като той покрива на 100% щетите по всички задължителни застраховки – каквато е и „Гражданска отговорност“. В този смисъл, ние не трябва да бъдем принуждавани да плащаме втора застраховка към друга компания, а просто при случай на пътен инцидент щетите да се прехвърлят към фонда, коментира Вънов. Както самият той отбеляза, разходите в случая няма да бъдат толкова големи, тъй като гаранционният фонд ще покрие само „Гражданска отговорност“, но не и доброволните застраховки.

 

Георги Вънов не отрече, че КАТ няма вина в създалата се ситуация, но подчерта, че именно негови служители ще бъдат задължени да глобяват хората със застраховки към „Олимпик“. Тоест, КАТ ще е репресивният орган на държавата, който ще накара хората да плащат втора застраховка или глоба, посочи недоволният плевенчанин.

 

Колкото до това, че стотици заявиха подкрепата си за протеста във Фейсбук, а в крайна сметка се оказа сам пред КАТ, Вънов отдаде това на факта, че е работен ден и хората нямат възможност да се включат. „Възможно е и мнозина да се страхуват, че ако дойдат тук, може да получат предварително някоя глоба по бързата процедура. Всеки има своя причина, но не е тайна, че българинът е изключително пасивен в подобни ситуации – силен е по оплакванията, но не желае да вземе нещата в свои ръце“, коментира инициаторът на протеста. Георги Вънов не скри, че няма огромни очаквания нещо да се промени след внасянето на протестното му писмо. По-скоро искам да запозная служителите в администрацията на местно и национално ниво с това, че ние, обикновените хора, разбираме проблема и не сме някакви глупаци, на каквито ни правят вече години наред, каза още той.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 5406 |02.08.2018 Фандъкова излъга стотици софиянци за трамвай №6 - маха трасето до Лозенец . 1| 4550 |15.06.2018 Стотици изпратиха загиналите пилоти, повишиха ги посмъртно . 0| 5097 |30.05.2018 Нашествие на кърлежи в София и страната, стотици ухапани . 5| 6176 |26.05.2018 Руски хакери са проникнали в стотици хиляди интернет рутери в САЩ

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads