Реклама / Ads
0| 3179 |31.03.2023 НОВИНИ

Първа МБАЛ София „Св. Йоан Кръстител” разполага с последно поколение апарат за компютърна томография

.
Първа МБАЛ София „Св. Йоан Кръстител”
Отделението по образна диагностика към Университетска Първа МБАЛ София „Св. Йоан Кръстител” вече разполага с един от най-новите модели и последно поколение на апаратите за компютърна томография познат в обществеността като скенер.
 

Апаратът е съвременно конструиран за значително по-ниски нива на  радиационно облъчване  и  същевременно  с една от най-високите  разделителни способности на образа, както и с възможности за висококачествени и информативни дву- и триизмерни реконструкции.

 

 Тези технически параметри, съчетани с опита на специално обученият екип, позволяват да се извършват всякакъв тип компютър-томографски изследвания на всички органи и системи в човешкото тяло с много висока прецизност и диагностична стойност в спешен и планов порядък.


.
Спиралната компютърна томография се използва за диагностика на широк спектър заболявания. Обемът обхваща спешни и планови изследвания. Спешната диагностика е  предимно с неврологична, травматологична и хирургична насоченост. Извършват се всички видове безконтрастни и контрастно усилени изследвания на главен мозък, гръдна клетка, гръбначен стълб, коремни органи, стави и кости. В планов порядък могат да се извършват всички диагностични типове компютър-томографски изследвания, включително особено важната първична и проследяваща диагностика за пациенти с онкологични заболявания.

 

Уместно е да споменем, че Университетска Първа МБАЛ София „Св. Йоан Кръстител” разполата и с апарат за ядрено-магнитен резонанс от най-съвременно поколение в Отделението по образна диагностика в болницата на един от най-големите световни производители на медицинска техника с мощност 1.5 Т и е напълно обновен с най-новите хардуерни продукти и софтуерни версии на производителя.

 

Това надграждане допринася до липса на ограничения в диагностиката на всички органи и системи в човешкият организъм с магнитно-резонансна томография.  С това осъвременяване, апаратурата не отстъпва по качество и прецизност на всички апарати от този тип произвеждащи се и в момента в света.

 

Ядрено-магнитна резонансна томография (ЯМР) е техника за диагностика, която се използва за визуализиране на вътрешната структура и функция на човешкото тяло. Метода дава възможност за изследване на всички органи и системи. Магнитно-резонансното изследване е много важно, а в някои случаи и незаменимо образно изследване в областта на неврологията, онкологичната патология, заболяванията на опорно-двигателния апарат и гръбначния стълб. За разлика от компютърната томография (скенер), магнитният резонанс не използва йонизираща радиация.

 

Окомлектовката на апаратурата разполага дори и със специализиран детектор за изследване на млечни жлези. Отделението по образна диагностика в болницата е с едно от най-високите нива на медицинско оборудване за образна диагностика сред университетските болници в страната, както и разбира се с компетентно обучен и подготвен медицински екип.

 

Разбира се в Отделението по Образна диагностика се извършват всички видове конвенционални рентгеноскопични и рентгенографични изследвания, както и пълна гама от специализирани и контрастни неинтервенционални рентгенови изследвания, включително мамографии, необходими за профилактика и диагностициране с последващо адекватно лечение при всички заболявания на млечните жлези.

 

Ултразвуковата диагностика е с апаратура от най-ново поколение с възможност за изследване на дълбоки и повърхностни органи и системи с цветен доплер. В кабинетите се извършват изследвания на коремни органи и повърхностни структури - щитовидна жлеза, млечна жлеза, скротум и т.н.

 

Екипът на Университетска Първа МБАЛ София „Св. Йоан Кръстител” е горд с висококачественото техническо оборудване, позволяващо прецизна образна диагностика.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 2953 |31.03.2023 Първата нощна проверка за „нелегални екскурзии“ беше извършена на ГКПП „Капитан Андреево-Капъкуле“ . 2| 2836 |31.03.2023 Четирима души са задържани за купуване на гласове в София . 29| 3796 |30.03.2023 ”Алфа Рисърч”: Фотофинишът на изборите ще се реши в София . 2| 2834 |29.03.2023 35 училища в София са получили имейл с бомбена заплаха

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads