Реклама / Ads
0| 3304 |09.06.2022 НОВИНИ

Първан Симеонов: България застава абсолютно на ръба на пързалката

.
Първан Симеонов Източник: БГНЕС
Русофилските партии в България ще бъдат основните печеливши от едни бързи и нови избори. България застава абсолютно на ръба на пързалката. Това означава, ако се тръгне към тази нестабилност насред войната, което не е ясно дали няма да стане съвсем война, насред инфлацията, която ние очевидно няма как да повлияем, след пандемията, след месеци на улични протести и след година на 3 поредни избора, от тази пързалка трудно ще има връщане.
 

За това предупреди в ефира на bTV политологът Първан Симеонов.

 

Според него Слави Трифонов е направил грешка, защото се надценява чисто политически и надценява желанието на българите за резки промени.

 

 „В главите на българите не е изградена чакаща алтернатива, хората започват да искат резки промени нови избори, когато виждат готова алтернатива. Част тях ще видят във „Възраждане“, а част от тях ще си кажат при ГЕРБ беше по-добре, но още не са го казали и Борисов го знае“, коментира Симеонов.

 

Според политолога Даниел Смилов поведението на ИТН е последователно от миналата година.

 

„Те в крайна сметка разтуриха два парламента и сега са на път да направят същото. В това виждам някаква последователност“, посочи той.

 

Според него въпросът, който трябва да си задаваме, е защо го правят.

 

„Един, от големите проблеми, които излязоха, бяха тези ин хаус поръчки, предварително дадени пари на определени  фирми, а сега всъщност ИТН става едва ли не брокер от името на тези фирми пред правителството и пред финансовия министър. Това е парадоксът, който аз не мога да си обясня. Защо се случва това нещо, дали е случайно, дали е страничен ефект на някакви други дълбоки замисли?“, запита той.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 5111 |09.06.2022 Шест F-16 не успяха да свалят самолет, нарушил въздушното пространство на 4 европейски страни, включително България . 0| 2989 |09.06.2022 Даниел Лорер: Политиката не е шоу! ИТН хвърлят България в хаос заради парите за пътищата . 0| 12064 |09.06.2022 Байдън маха Херо Мустафа от поста посланик на САЩ в България. Ето кой я сменя . 0| 3264 |08.06.2022 България ще обменя опит с Румъния за подобряване на системата за спешна помощ

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads