Реклама / Ads
8| 3778 |29.10.2021 НОВИНИ

Първан Симеонов: Хората в България не живеят като европейци

.
Първан Симеонов Източник: БГНЕС
"Предполагам, че можем да очакваме сериозни промени в данните от тези преди седмица, вследствие на Covid вълната и последните решения на КС, каза пред БНР социологът Първан Симеонов.
 

"Очаквам по-скоро промените да са по отношение на президентската кампания, а не толкова за парламентарните избори. Хората могат да променят за кого да гласуват заради зелените сертификати.

 

Но трябва да се намали цялата партизаци по отношение на ваксинирането и зелените сертификати. Не може вчера да казваш, че антителата те пазят, че след преболедуване си защитен, ще изчакам с ваксинацията, а после да кажеш, че този имунитет не те пази и после да въведеш зелените сертификати... друг министър да казва, че след първа игла отива при баща си, а днес да кзава - защо след първа игла издавате сертификати, не може протесните среди да забравят как причакваха Кунчев и горяха маски, а после казваха да идем ли сега да видим дали в Пирогов не се снима филм...Всеки по терена политизира тази тема, без одобрение или упрек го казвам, искам това всичко да се намали...", каза още Първан Симеонов. 


По думите му в България се избара по-либералния модел на мерките. Но определени среди у нас, дори експертни, а и медиите също преекспонираха дебата, всички истеризираха дебата.


Обществено-политическият отзвук е, че ние им се караме на тези хора, убеждаваме ги, че са тъпаци, че не се ваксинират - ами, няма да се ваксинират. Сбъркан е подходът.


Вижте, в България подходи с доброто и сега да се сърдим на народа си, за разлики от другите европейски държави, които казаха - правете каквото правите - но след няколко месеца въвеждаме сертификат. И затова там са повече ваксинираните", заяви още Първан Сименов в "Преди всички". И добави:


"Защо България не се чувства като част от Европа? Защото хорята не живеят като европейци. Качеството на живот е разковничето - то поражда безпросветност и недоверие към властта.


И когато тази власт ти каже "Ваксинирай се" - той да ти каже "Гледай си работата", не бива са сърдим на собствения си народ, той не е виновен, до това са го довели политиците. А тази тема е отвъд политическата и властта трябва да намери подход", каза социологът.


Според Първанов решението на КС за Кирил Петков, няма да се отрази върху отношението на хората, които искат да гласуват за тях.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 13| 8944 |27.10.2021 Проф. Дичев: Конституционният съд ли трябва да определя идентичността на хората? . 18| 2959 |26.10.2021 Д-р Христиана Бацелова: Хората с фалшиви сертификати лъжат само себе си . 8| 2885 |26.10.2021 Омбудсманът: Заповедта на МЗ остави много малко време на хората да реагират и третира различно категории лица . 16| 3205 |25.10.2021 Доц. Михаил Околийски: Всички добри идеи, които биха стимулирали хората да се ваксинират, са много на място

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads