Реклама / Ads
9| 24612 |26.08.2021 НОВИНИ

Първан Симеонов: Опозицията е сигурно убежище за Трифонов, а Кирил Петков набира мощ

.
Първан Симеонов Източник: БГНЕС
”Август не е най-добрият месец за отчитане на нагласи, въпреки това има няколко тенденции, които се улавят. Едната от тях е известна загуба на авторитет на ИТН и въобще на всички ”партии на протеста”, за това, че не успяха да излъчат правителство. Сред тях най-крепко стои ”Демократична България”, която има по-добри шансове при едни следващи избори”, заяви политологът Първан Симеонов пред Bulgaria ON AIR.
 

Той посочи, че при БСП се наблюдават известни проблеми, но въпреки това през последните седмици партията е получила значимост.

 

"Оказа се, че Корнелия Нинова е един от малкото хора, които могат да си поговорят със Слави Трифонов. При тази ситуация ГЕРБ укрепва, защото Слави губи авторитет - партията може да разчита на ефекта на махалото - половин година не може да се състави правителство и няма да бъдат малко хората, които ще си кажат, че ГЕРБ е познатото зло", подчерта Първан Симеонов.

 

Изпълнителният директор на "Галъп интернешънъл" коментира, че предизборните кампании ще се смесят, без значение дали изборите ще бъдат 2 в 1.

 

"Радев влиза с огромен рейтинг в тази кампания. Той е в най-добрата позиция. Може да има проблем с това, че президентът няма някаква свръхангажирана партийна подкрепа", уточни Симеонов и изтъкна, че Радев е единствената фигура, която синхронизира "партиите на протеста".

 

По думите му президентът е вдигнал летвата със служебното правителство, което изпъква в момента.

 

"Има нови политически звезди. Кирил Петков набира мощ. Удобно се е позиционирал между Румен Радев и Христо Иванов", каза още Симеонов пред Bulgaria ON AIR.

 

Той допусна, че на нови избори ситуацията може да стане още по-патова.

"Протестът" съвсем ще отстъпи от всичките си искания. ДБ предвкусва хубаво представяне на нови избори. А що се отнася до Трифонов, той влезе в удобна роля - опозиция на всички. Това е едно сигурно убежище за него", смята Симеонов.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 23| 47881 |18.08.2021 Първан Симеонов: Карадайъ намекна, че съвременни турци и българи имат обща прародина . 8| 18095 |17.08.2021 Първан Симеонов: Третият мандат трябва да бъде даден на Мая Манолова . 14| 3538 |13.08.2021 Първан Симеонов: Протестът умря, когато се опита да бъде повече – проект . 9| 27441 |05.08.2021 Първан Симеонов: Кабинетът на ИТН е много по-блед от служебния. Трифонов и Борисов ужасно много си приличат

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads