Реклама / Ads
21| 6494 |29.01.2014 НОВИНИ

Първанов: АБВ се отказва от „всичко що е платено”

.
Източник: Булфото
Въпросът с т.нар. изключване не е важното за мен. Аз съм социалист в кръвта си и такъв ще остана, заяви Георги Първанов в отговор дали смята да напусне партията. По думите му, ако АБВ настина имаше намерение да скъса с БСП, тогава нямаше да се обясняват надълго и нашироко и да четата устава на партията до последна буква. „Понятие „самоизключване” в устава няма”, уточни Първанов в предаването „Още от деня” по БНТ.
 

„На т.нар. пленуми аз се стремя да ходя редовно тогава, когато има какво да се обсъжда. На мен ми е дошло до гуша от президиуми. Към микрофона често ме влече”, обясни той. На конгреса на БСП следващата събота няма да отиде, за да не хвърля „гориво в огъня”.

По отношение на твърденията, че има запис на негов разговор с Бойко Борисов, той заяви: „Едно е да има някаква рутинна среща, друго е да се вкара и моето име в тази комбинация”. И обясни, че с авторите на информацията, които не успяха да покажат запис, ще се видят в съда.

Президентът обясни много сдържано, че може да посочи примери за „зависимостта на „Позитано” от други фактори, извън партията”. По думите му, тази зависимост е съвсем реална. „Позитано не определя политиката. Тя се определя на друго място, в други кабинети”, смята Първанов.

Той обясни и как ще бъде финансирана предизборната кампания на АБВ: „Към момента ние сме похарчили няколко хиляди лева за наем и канцеларски материали. Ние ще направим най-бедната, най-скромната, най-семплата предизборна кампания”. Той обеща, че няма да има билбордове, клипове по телевизията, освен безплатните, които се предлагат от БНТ. АБВ се отказва от „всичко що е платено, като изключим листовки и други леснозаплатими неща”.

„Нямаме никакво намерение да дестабилизираме парламентарната група и правителството. Нестабилността на БСП не идва от появата на АБВ”, заяви Първанов.

Той не може да си представи сценарий, при който АБВ няма да вкара нито един евродепутат. „Готов съм да се обзаложа, че такъв вариант няма. Такъв сценарий не мога да го помисля”, категоричен беше той.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 48| 6675 |29.01.2014 Георги Първанов: Страх и слабост тресе "Позитано" . 25| 6066 |24.01.2014 Станишев не се отказва от темата за пушенето . 56| 7911 |21.01.2014 Контраултиматум на Първанов:Станишев и ръководството да напуснат БСП . 60| 5551 |18.01.2014 Бивш секретар на Първанов: Допускам сътрудничество между АБВ и ГЕРБ

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads