Реклама / Ads
27| 5092 |07.06.2014 НОВИНИ

Първанов: ГЕРБ и ДПС са най-опитните купувачи на гласове

.
Георги Първанов Източник: Булфото
Необходими са бързи избори. Стъпка на оцеляване е предлагането на задължителния вот от партиите, за които това ще се отрази отрицателно.
 

Това коментира лидерът на АБВ Георги Първанов в „Събуди се” по Нова тв. ГЕРБ не са толкова радушни почитатели на партиите, които искат задължително гласуване, тъй като заедно с ДПС имат най-съвършената система за покупка на гласове. ГЕРБ също ще загубят от подобен развой, добави Първанов.

Най-добре е България да се управлява от едно партийно управление, но това е малко вероятно. Вчера Станишев дори предначерта възможна коалиция между БСП и ГЕРБ. Ако целта е да се влезе във властта на всяка цена, аз не го приемам. Ако не е безпринципна, такава коалиция би била и разумна, ако се направи по пример на Германия. Аз обаче съм скептик да стане.

„Без да съм юрист, но тъй като съм общувал много с юристи – имах силен екип и сега работя с някои от тях, аз смятам, че Конституцията трябва да се промени, макар и минимално, с отпадането на текста, който визира задължителното гласуване и оттам нататък вече да се върви към промяна на закона. Но всичко това ще отнеме време. Това означава няколко месеца. Въпросът е, че тези няколко месеца, фактически ни отдалечават от идеята за предсрочни, бързи избори“, подчерта Георги Първанов.

В коментар за идеята за задължително гласуване Георги Първанов каза: " Аз съм скептик за идеята по принцип, но смятам, че на този етап това се оказва единствената възможна мярка, която да ограничи купувания, манипулирания вот, който е придобил небивали размери. Аз видях по време на тази кампания наистина неща, които ме ужасяват. Така че може би трябва да се направи.“

Моето сърце винаги ще бъде в ляво и оставам дълбоко социален човек. Без съмнение – ляво-център, това е нашата ниша. Нашата сила е, че не сме зависими от някой, който да ни тласне в едната или другата посока, ние ще си избираме партньорите. По-скоро в ляво, отговори Първанов на въпрос БСП или ГЕРБ.

Той заяви, че винаги е бил за широка коалиция. Не бихме приели коалиция с ДПС и смятаме нецелесъобразно съдействието с Атака или партии от този сектор, тъй като те са взривоопасни.

Никой по света не говори „някой ми открадна гласовете”. Това е заявка, в която се предполага, че тези гласове са априори техни, коментира Първанов твърдението, че неговата формация е откраднала гласове от БСП на евроизборите.

Относно изхода от заседанието на ръководството на БСП Първанов заяви: Оставката е най-моралният изход от тази ситуация, но по-важно е да се намери силният екип, който да оттласне партията от дъното. В рамките на БСП при това ръководство промени не са възможни. Трябва генерална промяна в идеен план, не е достатъчна само оставката на лидера.

Когато влязох на „Позитано”, работата ми беше да си набележа 4-5 човека, които да наблюдавам и да назнача за мой последовател. А сега какво става? Обяснява се че не е време за смяна на лидера, защото няма подходящ кандидат и това се говори вече години наред.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 20| 5132 |06.06.2014 ГЕРБ: Референдум за задължителния вот и избори "2 в 1" . 15| 5021 |06.06.2014 Цонев: Г-жа Меркел може да каже широка коалиция ГЕРБ-БСП . 6| 4848 |05.06.2014 ГЕРБ внесе вот на недоверие №5 . 74| 5407 |04.06.2014 А. Кутев: ГЕРБ не спечелиха тези избори

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads