Реклама / Ads
13| 5401 |15.04.2014 НОВИНИ

Първанов: И президентът, и НС се оплетоха за ЦИК

.
Георги Първанов Източник: Булфото
И президентът сгреши, и парламентът му го върна тъпкано. След като нямаше консенсус, се стигна до кафето. Все още това мнозинство не е изчерпано, но по-скоро БСП беше предупредена от по-малкия коалиционен партньор.
 

Така коментира страстите около ЦИК Георги Първанов, лидер на АБВ в студиото на Нова тв.

Самият сблъсък за ЦИК показва, че се прави опит да се повлияе и в най-малък детайл на изборния резултат. 10 години като президент съм издавал указа за ЦИК и никога не е имало скандали - това е много точна математика, смятали сме я и всичко е било точно.

Относно това дали партии използват без наше съгласие данните ни в своя подкрепа за евроизборите, Първанов предположи, че това е един от възможните начини да се откраднат избори. Аз обаче не разполагам с такива данни. Това е по-лесно за политическите сили, които разполагат с кметове, каза Първанов и припомни, че АБВ влиза на чисто в предстоящите евроизбори.

Предсрочните избори може и да не се случат, но те са належащи. Имаме компрометиран парламент, който не работи. Управляващите могат и да устискат до края на мандата, но това ще е една агония. На нас ни трябва работещо правителство, което извършва реформи. Този кабинет не е полезен за България, подчерта Първанов.

Делян Пеевски не е безобидна номинация за евродепутат. ДПС демонстрират по този начин, че всичко им е позволено. Така изнасяме проблема и навън. В Европейските институции съществува критерият моралност, който явно, че при нас липсва.

Това е поръчкова социология, беше категоричен Първанов за резултатите, които го оставят извън бариерата за печелене на мандат. Ако нашите евродепутати са под 3, ще изляза и ще кажа на пресконференция след това, че това за нас е неудовлетворителен резултат, заяви Първанов.

По думите му позицията на министъра на отбраната Ангел Найденов по кризата в Украйна нарежда страната ни сред “ястребите” в НАТО. България няма място за коментари по военните решения на този въпрос. Нашата позиция към Русия не би трябвало да е агресивна, защото това би се отразило върху туризма и икономиката ни.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 29| 5416 |09.04.2014 Първанов: Не може Пеевски да е лице на България в Европа . 46| 7261 |04.04.2014 Първанов: Против санкции срещу Русия съм . 9| 4887 |24.03.2014 Първанов: България трябва да защити икономическите си интереси . 28| 5512 |21.03.2014 Първанов: ДПС наистина преяде с власт

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads