Реклама / Ads
83| 5028 |06.03.2015 НОВИНИ

Първанов замразява отношенията с ГЕРБ, избират нов лидер

.
Георги Първанов
Управленското партньорство на АБВ с първите по сила ГЕРБ е поставено на карта. Това стана ясно от думите на Георги Първанов на брифинг след 3-часовия Национален съвет на АБВ.
 

Националния съвет на партията е приел позиция, с която осъжда като категорично неприемлив подхода на ръководството на ПГ на ГЕРБ по случая с дълга.

"Подчертава се негативна тенденция в отношенията между партиите в коалицията, която ни дава основания да направим извода, че по този начин се обезценява и може да се обезсмисли партньорското споразумение между АБВ и ГЕРБ", заяви Първанов, цитиран от Нюз. бг.

 

Лидерът на АБВ вече считал споразумението за замразено до получаване на доказателства за наличие на политическа воля от ГЕРБ да работят за партньорски отношения и формиране на политики.

 

Последният случай в това отношение са решенията, които Борисов предлага в сферата сигурност, подчерта Първанов, който бил с позитивно отношение към досегашния министър на вътрешните работи.

 

За предлаганата за поста от Борисов Румяна Бъчварова президентът подчерта, че израснала политически. Въпреки това, извън персоналната страна на въпроса, начинът, по който премиерът правел нещата, Първанов счита за неприемлив.

 

"Борисов отново влиза в своите ботуши от първия мандат", съзря Първанов. Според него министър-председателят се държи авторитарно, решава проблемите еднолично и хаотично. Това, че не е информирал собствената си ПГ, е техен проблем, но това, че не намира необходимо да информира нас, не може да продължава повече като тенденция, категоричен е АБВ лидерът.

 

Иначе, по другата голяма тема, касаеща АБВ се разбра, че Първанов става "председател в оставка". Той е потвърдил своята оставка като председател на АБВ.

 

В решението, което сме приели, записваме, че оставката се приема от Националния съвет. Националният съвет обаче не е органът, избрал председателя и той няма правомощия да приема оставки, нито да назначава нови председатели, поясни Първанов.

 

Същевременно Националният съвет предложил да се проведе пряк избор на председател на 25 април. "Възложили сме на Изпълнителния съвет да разработи правила за провеждане на избора и е твърде възможно, успоредно с кампанията за пряк избор, да се проведе допитване по важни политически въпроси", поясни АБВ лидерът.

 

Мощно се залага на пряката демокрация в работата на АБВ, стана ясно още от думите му. На 26 април АБВ ще проведе конференция със следния дневен ред:

за развитието на АБВ като съвременна патриотична партия, за оценка на работата и оценка на правителството, както и ще разпишат дейностите си по участието в местните избори.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 24| 4333 |06.03.2015 Първанов ни преметна за оставката . 9| 4971 |06.03.2015 Първанов си отива? . 6| 4384 |04.03.2015 Отношенията между Русия и България се затоплят в социалната сфера . 21| 4688 |27.02.2015 Първанов ще каже за оставката на 6 март

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads