Реклама / Ads
7| 6313 |05.05.2021 ПОЛИТИКА

Първи коментари за предстоящия вот на 11 юли

.
Източник: БГНЕС
След като президентът Румен Радев хвърли бомбата и обяви, че следващата седмица ще разпусне Народното събрание и ще назначи служебно правителство, а новите парламентарни избори ще бъдат на 11 юли, първите коментари не закъсняха. Ето какво смятат политическите сили за предстоящия вот:
 

От партия „Има такъв народ“ не са притеснени от датата за предсрочните избори. „Ако погледнете историята на предишни парламентарни избори, провеждани през лятото, избирателната активност е изключително сериозна, независимо от отпускарския сезон, а дали ще е 4-ти, 11-ти или 25 юли, няма значение“, заяви в кулоарите на парламента депутатът Станислав Балабанов, придава БНТ.

 

„Очаквам българския гражданин да си направи сметката, да гледа какво се случва в парламента, колкото кратък да беше той. И ще видим какъв ще бъде вота му... С промените в Изборния кодекс очаквам много сериозен вот от чужбина“, каза още той.

 

От „Демократична България“ увериха, че са готови за предстоящия вот, с ясни послания и цели, а датата на неговото провеждане не е проблем.

 

„Чудесна дата. Това беше една от датите на събитията акцията на „Росенец“. Считаме, че ще ни бъде попътен вятър“, заяви лидерът на „Демократична България“ Христо Иванов.

 

„Това е въпрос на кампания, в която да сложим аргументите пред скоби. Миналата кампания беше доминирана от това срещу какъв тип управление бяхме... Сега трябва да си говорим за какво управление сме. И друга важна задача – как да махнем Гешев“, каза още той.

 

От "Изправи се! Мутри вън!“ не са притеснени от краткия срок, в който президентът насрочи дата за провеждане на извънредни избори, стана ясно от думите на депутата от коалицията Арман Бабикян.

 

„Ще има точно толкова време, колкото всички останали, спрямо предвидено в законите“, смята той, а дали отпускарският сезон ще понижи избирателната активност Бабикян отговори така:

 

„Това зависи от избирателите и от приоритетите, които са си поставили - дали да отидат на море и да не гласуват или да не отидат и да гласуват. Да не се занимаваме с прогнози, а с работа... Новите изборни правила няма да затруднят избирателите да гласуват и вярвам, че сте си направили сметката, кой иска да работи в Народното събрание и кой иска да пребивават в него“.

 

От ГЕРБ и ДПС заявиха, че ще коментират темата по време на консултациите за състав на ЦИК при президента.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 108| 14493 |26.04.2021 Слави Трифонов с първи отговор за обвиненията към ”Има такъв народ” /видео/ . 3| 4289 |15.04.2021 Мика Зайкова проверява присъстващите и биe първия звънец на 45-тия парламент . 2| 4890 |12.04.2021 Нинова към Борисов: Не посягайте на Сребърния фонд, защото този път няма да е като първия . 10| 5996 |23.12.2020 Републиканци за България откри първия си офис в София

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads