Реклама / Ads
8| 10927 |16.08.2023 НОВИНИ

Първи реакции от Фейсбук за убийството на Алексей Петров

.
Първи реакции от Фейсбук за убийството на Алексей Петров Източник: БГНЕС
Във фейсбук заваляха коментари на известни политици, журналисти и общественици за убийството на Алексей Петров. Вижте по-интересните от тях:
 

Миролюба Бенатова:

 

”С Алексей Петров винаги сме били противници, не казвам врагове, но противници - и в спорта, и в живота. Но Алексей Петров беше най-добрата барета.”

 

Цитатът е от отговор на въпроса дали е вярно, че герб, дпс и бсп блокираха приемането на закон за застраховането, в интерес на Алексей Петров.

 

А Алексей Петров неотдавна каза публично, че би приел да се върне в службите за сигурност. Първият път, когато се заговори, че е спряган за шеф на гдбоп, бе първият сериозен атентат срещу него - 15 август 2002а г.

 

На 16 август 2023а атентатът е успешен.
Вероятно новото ръководство на МВР и прокуратурата ще го разкрият.

 

Григор Лилов

 

МНОГО ВИДЕН ПОЛИТИЧЕСКИ

И БИЗНЕС БОС

ДНЕС БЕШЕ УБИТ

В Драгалевци, до заведението "Воденицата" е убит Алексей Петров-Трактора, виден роден "бизнесмен", мащабен застраховател, много мащабен енергиен бос, бивша червена барета, служител на ДС, бивш подсъдим по делото "Октопод" за организирана престъпна група (оправдан юли 2021 г.), доскоро ръководител на работодателска организация, виден приятел на бившия главен прокурор Иван Гешев, бивш политик на светло и настоящ в сянка, бивш главен съветник в ДАНС, доскорошен член на надзора на НОИ, бил е съдружник на Пашата от СИК и съдружник на Бойко Борисов, тясно обвързан с чуждестранни спецслужби... и т.н., и т.н.

Заедно с него е била жена, която е тежко ранена и е в критично състояние.

Трябваше да бъде засъден истински. И тогава щеше да си отвори устата и значима част от политическата мафия у нас щеше да влезе в затвора.

 

Ивелин Николов:

 

През последните месеци Алексей Петров беше доста активен по медиите. Особено около отстраняването на Иван Гешев. Петров го посъветва през ефира да си подаде оставката.

Въпреки че бяха в дългогодишна вражда с Бойко Борисов, напоследък Петров демонстрираше по-добро отношение към бившия премиер, а самият Бойко дори цитираше Петров.

Появиха се спекулаци в медиите, че "сглобката" е уговорена в ресторант на Петров.

Сега разбираме, че Петров е убит.

Та какво за Шенген, еврозона и т.н.? Ние сме някаква сериозно мафиотизирана държава, в която още разстрелват бизнесмени.

Време е да го разберем, а дали ще го променим зависи от първата стъпка - да го проумеем и разберем!

 

Константин Мишев:

 

Застреляха Алексей Петров!
Нямам никакви приятелски отношения с този човек. Никакви!
Но всеки човек има право на живот.
Махнахте главния прокурор Гешев. Пречеше ви.
Сега събирайте гилзите.
България се върна към мутренските времена!
Събирайте гилзите!
Нали искахте реформа? На ви реформа!
Отново убийства по улиците.

 

Станислава Коцева:

 

След като преди две години ни върнаха преди 89-та, съвсем логично беше вече да сме в 90-те...
Освен потресаващо показно убийство посред бял ден, случилото се днес ще донесе ужасни последици.
Предстоят неминуеми фалити на компаниите свързани с Алексей Петров. Застрахователният бизнес в България е на много тънък лед. Гаранционния фонд е пред колапс. Щетите върху него и Съвета на бюрата няма как да не се отразят на държавния бюджет.
Съвсем скоро всички, които мислят, че тези игри извън правилата са много далеч от тях, ще започнат да усещат последствията им.

 


Д-р Пламен Димитров:

 

Неправилен акцент поставят медиите в историята с убийството на Алексей Петров - ченге, бандит, застраховател, крупен бизнесмен...
А трябваше да напишат, че убийството е тежък удар върху академичната общност в България - застрелян е уважаван доцент, доктор, че и ръководител на катедра по политически науки и национална сигурност в Пловдивския университет (същият, в който Стоичков е почетен доктор). На сайта на катедрата надлежно са отбелязани научните интереси на доц. Петров, само графата "научни трудове и участие в научно-изследователски проекти" скромно е оставена празна.
Всъщност не се сещам за друга мутра, която да е трансформирала тщеславието си в желание за академично признание, а в България то е толкова лесно постижимо.

 

Иван Гешев:

 

Отново сме свидетели на показно убийство на български граждани, което се случи посред бял ден в столицата на „европейска“ България.
Този отвратителен акт на насилие за пореден път показва безсилието на българските политици да се справят с беззаконието и ширещата се престъпност в страната. Упорито през последните години съсипаха МВР, а сега и съдебната власт и в частност прокуратурата.
Многократно заявявах, че се връщаме към мутренските времена. Още от първите си дни управлението на новосформиралата се НЕкоалиция ни поведе още по-уверено назад към 90-те години. Днес, както и тогава, българските граждани не могат да бъдат сигурни не само за бъдещето си, но дори и за живота си.
До този престъпен акт се стигна съвсем закономерно, след като само преди три месеца, беше извършен опит за покушение срещу главния прокурор на Република България. Тогава водещите политици на сегашната „сглобка” реагираха с пренебрежение и насмешка. Никой не обърна внимание на разпадащата се държавност. Превърнаха ни в бананова държава от третия свят.

 

Слави Трифонов:

 

Убийството на Алексей Петров беше предизвестено. Имаше два опита за убийство срещу него. 2002 година беше уцелен в гърдите и в крака, но оживя. И 2015 година беше стреляно срещу него с гранатомет. Тоест, това, което се случи днес не беше неочаквано. Но то ясно показа, че държавата и службите са слаби и скопени. И не са в състоянието нито да прогнозират, нито да предотвратят подобен - показен разстрел. Нали в онзи прочут запис Кирил Петков каза, че трябва да овладеят службите и те да станат техни? И ето, с помощта на Бойко Борисов, те овладяха службите и какво от това? И, някак си, от само себе си възникват следните въпроси:
1. Това началото на гангстерска война ли е?
2. Има ли връзка между убийството на Къро, смъртта на единия от братя Галеви и убийството на Алексей Петров?
3. Имал ли е общ бизнес бащата на Кирил Петков с Алексей Петров?
4. Имал ли е срещи Кирил Петков с Алексей Петров и ако да - кога, къде и защо?
5. Бил ли е посредник Алексей Петров между ГЕРБ и „Продължаваме промяната“ в разговорите за съставяне на редовно правителство?
6. Има ли нещо общо взривът срещу Иван Гешев с убийството на Алексей Петров?
7. Защо НСО охранява Кирил Петков, ген. Атанасов и Христо Иванов? Има ли заплаха срещу тях и ако да - от кого и откога?
И осми въпрос, но няма да е последен: Как ще ни приемат в Шенген след тези показни убийства, взривове, безпомощно МВР и, въобще, безпомощни правоохранителни институции и безполезни приказки за реформа в съдебната система?
Това са въпроси към управляващите, защото те носят отговорност за състоянието на държавата.

 

Корнелия Нинова:

 

Връщането на мутренския модел на управление на Борисов върна и мутренските години. Цялата държава стана заложник на страха му от възмездие и на алчността на ПП-ДБ за власт и пари.
Задкулисието, договорките за сфери на влияние, липсата на правосъдие водят до този резултат: гангстерски убийства посред бял ден. Правосъдна реформа ли? Шенген ли? Всичко, до което се докоснат е катастрофа.
Тези ни отдалечават всеки ден от Европа.
Но по-лошо: те разпадат държавността, превземат институциите, за да ги употребяват за себе си и срещу неудобните. И най-лошо: никой български гражданин не е защитен. Уж ценностното евроатлантическо мнозинство се превърна в опасна за хората и вредна за България сглобка.
 
 




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 2939 |16.08.2023 Киев: Първи цивилен кораб е преминал пред временния коридор в Черно море . 4| 3172 |12.08.2023 Плажове в Одеса отвориха за къпане за първи път от началото на войната . 2| 3889 |10.08.2023 Първи думи на майката, обвинена, че е изхвърлила детето си от кола . 0| 2944 |09.08.2023 Първи разказ на футболния фен след инцидента в Скопие: Страшен шок! От адреналина не разбрах, че съм намушкан

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads