Реклама / Ads
0| 20453 |27.02.2022 НОВИНИ

Първите поражения за България от войната в Украйна са факт

.
Анализаторите-путинофили продължават с детирамбите за Кремъл и прогнозите как санкциите срещу Русия са вредни за Европа и България, а за Москва са смешна задявка. Само че и тази война, като всяка друга, извади на светло мръсни тайни, които са били прикривани години наред.
 

Разбра се окончателно, че Борисов, Томислав Дончев и Теменужка Петкова са предали българските интереси и са обслужили тези на Путин чрез Турски/Балкански поток. Направиха го като наляха в него близо 3 милиарда лева на всички българи. Затова изчезна и т.нар. „пътна карта“, за да се скрие предателството. Виждаме го всички, каза го и Цветан Цветанов, който бе втората „икона“ на ГЕРБ и знае, както никой друг, какво, кой и как го прави в партията…

 

Стана ясно също, че Борисов, Цацаров и Гешев са прикривали дълго време и са бавили разследването на действията на офицери от руското ГРУ на българска територия и съпричастността им към отравяния с „новичок“ у нас и в Европа.

 

Свидетели сме на резултатите от хибридната война, която Русия води срещу България от доста време. Тя е успешна за Москва, извън съмнение. Вижда се влиянието/поражението на путиновата пропаганда върху много българи чрез агенти за влияние в политическите среди, фейсбук, тролове, телеграм и пр.

 

Съмнения относно позициите на някои политически сили – БСП и „Възраждане“ – в подкрепа на путиновата управленска машина – станаха факт. Предадоха България – прегърнаха Путин.

 

Лъснаха също слабостите на българските секретни служби. Тепърва в правителството се създавали групи за анализ на ситуацията. ТЕПЪРВА! Проспано време – волно или неволно – това е важно да разберем.

 

Ръководството на военното министерство демонстрира колебания и незрялост, а министър Янев не дава ясни отговори, които да гарантират партньорството ни в НАТО и ЕС. Това е тревожно и неприемливо, президентът Радев със сигурност е наясно.

 

Разбрахме също, че любовта на много българи към Русия не се споделя от самата Русия. Показа го ясно посланик Митрофанова, която ни заплашва без много деликатности. Ето какво написаха от посолството: "Във връзка със затварянето на въздушното пространство на България за руските авиационни компании си припомняме за неотдавнашните разговори с българските партньори, оплаквали се от намаляването на броя на руски туристи на местните курорти. Такива политически маневри едва ли ще укрепят представата на нашите сънародници за гостоприемността на българите. Идва ни наум само старата поговорка: "За да вбеся тъщата, ще си замразя ушите"...

 

Започнаха спорове „за“ и „против“ честването на 3 март като национален празник. Обществото се раздели. Самото разделяне е рана.

 

Пределно ясно стана, че путинофилията няма нищо общо с русофилството в неговия чист вид. Едно е да подкрепяш руската култура и наука, съвсем друго – агресията, великошовинизма и посткомунистическо-мафиотско-олигархичния модел на управление на кремълската върхушка. Жертва сме не само ние, но преди всичко руските граждани.

 

Разбрахме – поне немалко от нас, - че сме изправени пред избор: или сме с Русия, Беларус и Казахстан или с цивилизования свят. Снишаването не е позиция – страх и слугинаж е.

 

Това са първите поуки от войната – да, война е, министър Янев! – които всеки разсъдлив човек си е направил през последните дни.

Трябва да признаем, че вероятно не са малко българите, подкрепящи агресията на Путин, които го считат за „велик мъж и лидер“, защото се прекланят пред силата. Сред тези хора има образовани личности – признавам. Не мога да скрия, че ме шокира това, че те застават на страната на човек, когото светът осъжда. Но това представлява българското общество. И така е било през повечето периоди от българската история. Не се гордея с това. Срам ме е.

 

И последно: Ако някой бе нападнал Русия с войски, независимо с какви аргументи, щях да защитавам руските хора и страна! 

 

Огнян Стефанов

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3649 |27.02.2022 Украинският посланик с новина: България ще ни помогне с патрони и снаряди . 0| 4134 |27.02.2022 Петър Витанов: Ако Русия спре доставките на газ, загубите на България ще са три милиарда за месец . 0| 5359 |27.02.2022 Русия с предупреждение-поговорка към България: За да вбеся тъщата, ще си простудя ушите . 0| 13122 |26.02.2022 Държавната ТАСС съобщи за пораженията за руската армия и после изтри новината

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads