Реклама / Ads
26| 12111 |09.06.2023 АКТУАЛНО

От първо лице: Не вярвам на Пепиевровата булка и съучастница Любена! Станала съвестен гражданин и майка? Айде, бе

.
”Преродилата” се Любена...
Дни наред четем и слушаме „разкритията“ на Любена Павлова, главна героиня от разследването на Антикорупционния фанд „Осемте джуджета“ за рекет, пране на пари, шантаж, заплахи и присвояване на фирми. Бившата съпруга на бившия шеф на Столичното следствие разказва, как зам.-главният прокурор и директор на НСлС Борислав Сарафов бил много чест гост в ресторант „Осемте джуджета“, който пък бил нещо като щаб, където се изпълнявали поръчки на задкулисието.
 

Любена говори и гледа в камерите с влажни очи и невинна усмивка. Научаваме, че вече лошият Петьо Петров – Пепи Еврото, не й давал детето, бил лош човек, тя знаела колко гадни неща е направил, защото живяла с него 8 години. Осем години, хора, милозливата днес Любена, наблюдавала как Еврото участва в унищожаването на хора, бизнеси и съдби, как през ръцете му минават милиони, но си траела, милата. И изведнъж – о, Боже, е осенена от гражданския дълг и чувство за справедливост.

 

Преди малко повече от 7 години бях извикан на разпит в Следствието, след това в прокуратурата. Бе ми повдигнато обвинение, свързано с рекламен договор на Фрог нюз с фирма. Обвинението се базираше на подаден сигнал до прокуратурата. Оказа се, че сигналът е анонимен. На следващото ми привикване в държавното обвинение, отдолу стоеше името и подписа на Любена Павлова. По това време тя се изживяваше като лидер на неясната формация „План Б“ и предвождаше акции в защита на тогавашния главен прокурор Сотир Цацаров. „План Б“ се свързваше и с хората с маски, които атакуваха председателят на Върховния касационен съд Лозан Панов отразяни кървящи агнешки главички пред Висшия съдебен съвет. (Днес членовете на ВСС, главния прокурор, членове на ВСС, ръководители на Следствието са особено чувствителни на всяка нещо, което ги засяга, но тогава не си мръднаха пръста да разследват кой се крие зад извратените акции. А се знаеше кой стои…)

 

Не познавам Любена Павлова. Но тя написала сигнал-донос, заради който аз се оказах обвиняем. И започна сага, която продължи 7 години.

 

Когато прокуратурата успя да вкара делото в съда, там срещу мен се изправиха прокурорите Франтишек и Емил Петров – брат на Пепи Еврото. Подобно нещо се прави за сложни дела и за предполагаеми тежки престъпления.  

Получи се обаче изненада: съдът в продължение на 2 часа и 10 минути изреждаше несъстоятелните, меко казано, неща в обвинителния акт. Над 2 часа! По едно време Франтишек не издържа и напусна залата.

Материалите бяха върнати на прокуратурата, какъвто е редът.

 

В интерес на истината, тя се постара много да открие нещо за мен, за което да бъда осъден. Стара се години наред. Бях викан отново и отново. Привиквани бяха и свидетели многократно.

 

Месец след месец, година след година.

 

През всичкото това време, разпитващите посочваха с пръст нагоре – разпоредено е от най-високо място да бъда мачкан до дупка. И това разпореждане, идващо от най-горните етажи на държавното обвинение и на изпълнителната власт, се изпълняваше последователно и упорито.

Всеки път, когато поредните „доказателства“ отпадаха, се търсеха нови и се възобновяваше тормозът. Тормоз, започнал с доноса на Любена Павлова, превърнала се днес честен гражданин.

 

Прокурори признаваха, че няма за какво да се хванат и да изровят, но трябвало да ги разбера, защото имали семейства, пазели си работата. Аз, обвиненият в нелепи и абсурдни неща, трябваше да проявя разбиране. Не е истина за какво лицемерие и страх става въпрос.

След 7 години прокуратурата се отказа и призна, че няма данни да съм извършил нещо нередно. Нищо.

 

СЕДЕМ ГОДИНИ.

 

Заради един донос от човек, който не ме познава и може дори да не ме е виждал.

Изпълнила е мръсна поръчка и е получила нещо за това.

 

Междувременно прокуратурата не спираше да ми повдига други обвинения, включително за участие в ОПГ с човек, когото по онова време не съм познавал. Наложена ми бе забрана да напускам страната, а по нареждане на прокуратурата полицаи идваха да ме проверяват в дома ми, да разпитват съседите какви хора идват в жилището ми, с кого се срещам и пр.  

С мен и семейството ми се зае и КПКОНПИ. Блокирани са сметките и жилището ни.

Вещи лица-експерти доказаха, че по едно от делата, от НАП са проникнали в компютъра ми и личната ми поща, за да манипулират изпратен до мен имейл.

 

Юнаци с маски от същия „План Б“ ни замеряха с яйца пред съдебната палата. Не само мен, но и други, които дръзваха да критикуват Цацаров, Гешев и останалите. Нито полицията, нито прокуратурата разкриха кой стои зад това. Явно не искаха.

 

Смятам, че всичките дела, натиск, заплахи и преследване от страна на прокуратурата спрямо мен и сайта, на който съм основател, се дължат на критичните материали за действията на държавното обвинение и критиките към лидери на определени политически партии и управляващи. Признаваха го и някои от прокурорите в неформален разговор.

 

Не се изживявам като жертва. Знам и други колеги, които са обект на преследване, натиск и репресии по същите причини.

 

Но да се върна към Любена Павлова, доскоро Петрова. Не ме интересува личният й живот, нито скандалите, в които е забъркано името й. Но много, адски много ме интересува какви са ги вършили с нейният 8 години любящ съпруг и какво са сторили на десетки, на стотици хора.

 

Не й вярвам. А и тя не показва, че се срамува или че се разкайва, а се опитва да прехвърли вината на други. Уличава Сарафов, но отрича Гешев да е участвал или да е знаел какво става в кръга „Осемте джуджета“. Защото нещо и е обещано?

 

Тя се опитва да постигне амнистия за себе си с някакви милозливи разкази, които обаче са фалшиви. Досега не каза нищо конкретно, не показа нито един документ. Не чухме също откъде и как е спечелила милиони и как е придобила скъпи имоти в България и Гърция. Какъв е произходът на тези средства? Заплашвала ли е хора с оръжие, обещавала ли е, че ще ликвидира този или онзи? Така твърдят потърпевши.

 

Не вярвам на тази. Имала дете? Била майка и имала майчини чувства? Всички ограбени, измамени и заплашвани от нея и кръгът, с който се е гордяла доскоро, също имат семейства.

 

Тя трябва да отговаря за всичко, което е причинила на десетки хора и да понесе последствията.

 

Не искам отмъщение или възмездие, искам тя и тези като нея да си получат заслуженото. Това би било справедливост.

 

Огнян Стефанов

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 5658 |13.07.2022 От ЕП ни карат да повярваме на прокуратурата, че снимките с Борисов и кюлчетата са манипулирани . 1| 6707 |21.02.2022 Първо във Фрог: Нов успех на българската поезия и Кирил Кадийски . 9| 16046 |17.02.2022 Георги Кадиев: Не вярвам, че Бойко Борисов има само 99 000 лв. . 11| 34320 |04.08.2021 Даниел Смилов за кабинета на Слави: Първо ще се смеем, после ще плачем

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads