Реклама / Ads
5| 10999 |01.05.2014 НОВИНИ

Първо разпитали Психото за бегълците

.
Асен Китанов - Психото Източник: Struma.com
Хосе бил паралия и вероятно той финансирал бягството. Имал и контакти с международни структури в трафика на хора и дрога.
 

 

Осъденият на 20 години затвор за убийство Асен Китанов - Психото е първият, които полицията и властите в затвора разпитали за бягството на Н. Николов-Шатката и гватемалеца с испанско гражданство Хосе Мартинес, съобщи Struma.com. Според запознати, Психото бил страшно притеснен след бяството, тъй като поддържал отношения в затвора с Шатката и се страхувал да не го заподозрат за съучастие в планираното бягство, освен това с бягството на Шатката делата срещу Килърите 3 ще забуксуват.

 

Бивши затворници, които са на свобода, но познават бегълците казали, че в двойката-бегълци мозъчният тръст е Мартинес, той за разлика от Шатката имал финансови възможности и множество контакти с международни структури в трафика на хора и дрога, така че най-вероятно той да е организирал и финансирал бягството. Предполага се, че за да дръзнат да избягат посред бял ден, двамата са имали ятаци, които ги чакали отвън.

 

Бягството им е станало ясно на вечерната проверка в затвора в 21 часа снощи и тогава се задействала машината. Вероятно поне 2 часа са имали преднина пред полицията. В момента всички гранични регионални дирекции, ОД на МВР Благоевград и Кюстендил са вдигнати на бойна нога, снимките на беглците са на ГКПП-тата в региона, но информация за бегълците няма.

 

Единият от двамата осъдени, избягали от Софийския затвор вчера - Хосе Мартинез, е един от четиримата обвиняеми по делото за стрeлбата в прохода Хаинбоаз, пък съобщи Дарик радио. На 3 август 2011 година Ивайло Василев, Бойчо Тодоров, гватемалецът Хосе Мартинез и Иван Райков стреляха срещу автомобила на 45-годишния Атанас Атанасов ‘‘Опел Зафира‘‘, движещ се по път Велико Търново – Гурково.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 55| 7621 |28.04.2014 Ю. Асланов: Битката за първото място - много оспорвана . 5| 5919 |24.04.2014 Първо избираш партията, после драскаш в кръгчето . 3| 7701 |08.04.2014 Първо във ФРОГ: Такси сгази човек на бул "Мадрид" . 3| 5592 |02.04.2014 Евроизборите затварят училища за абитурентите и първолаците

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads