Реклама / Ads
0| 5773 |11.06.2022 НОВИНИ

Първо във Фрог: Пламен Моллов определи като фалшиви новини твърденията, че се е опитал да подкупи шефа на БАБХ

.
Фалшиви новини и политически внушения и манипулации не коментирам. Това заяви пред ФрогНюз в официална позиция бившият депутат проф. Пламен Моллов.
 

Според някои медии той е човекът в разпространен инкогнито запис. Твърди се, че в разговор е бил предложен подкуп на шефа на БАБХ от човек на име Моллов. Потърсен за коментар по случая, бившият народен представител уточнява още:

 

“Във връзка с публикации, в които е замесено името ми, бих искал да заявя следното: Това е в противоречие с утвърдените стандарти за публична комуникация и достоверност на информацията. Фалшиви новини и политически внушения и манипулации не бих коментирал. Управляващите видимо се намират в каскада от скандали и затъват в кризите, които сами създадоха. Вероятно затова е удобно да се търсят възможности да бъдат замесени личности с доказана професионална репутация, с цел да се отклони общественото внимание от неспособността и неразбирането им на специфичните механизми и правила на държавното управление. 

 

За съжаление, след неуспялата съдебна реформа и опитите от последните седмици за прокарване на “мракобесно законодателство” сега сме свидетели на подобни методи за очерняне на политически опоненти, категоричен е проф. Пламен Моллов. 

 

От разпространения запис става ясно, че вътре не се съобщават имена, не се говори и за пари. Според наши източници записът е бил даден на ДАНС, където след проверка е установено, че няма данни за извършено престъпление. 

 

Пламен Моллов е сред учредителите на партията на Стефан Янев “Български възход”. Сочи се за едно от знаковите лица на политическата формация.

 

Ето целият разговор:

 

Даскалов: "Те ме заливат с…"

Моллов: "За да си съставиш собствено мнение, значи там лабораторията първо е с най-модерна техника, гас-мас. През паралелни системи работи, вадят резултатите в почти един час, международна акредитация са получили. Квалифициран персонал и всякакви други такива. Договори имат с над 800 компании,  които са или вносители на продукция или са такива…които нали, транспортни фирми . Всичкото това нещо представи си, ако ние примерно на 1ви Февруари поради това, че сме най-упълномощения член спрем да го правим. Какво се случва нали? Нареждат се едни камиони, стават политически нещата моментално."

Даскалов:" О да, да."

Моллов: "Няма смисъл от това. Вместо да се нали спокойно, да се оглежда, защото нали трябва да се прецени.  Въобще, за да се смени една такава ситуация, трябва да се прецени какво това струва на агенцията, на държавата и какво трябва да се направи? Още повече такава Европейска практика за превъзлагане на частни фирми има… за лаборатории. Ти го знаеш много добре."

Даскалов: "Ммм."

Моллов: " Въпросът е тука в контрола. Контрола е нещото, което се губи някак си и от там идва усещането, че там става нещо безконтролно. А реално аз съм го виждал, какво е там. Те са направили доста европейски вариант на …"

Даскалов:" Аз не съм ходил нали и със …"

Моллов:"...и на паркинга с хотел, с неща, просто наистина, като го сравня с останалите пунктове, където имаме какво е състоянието и там какво е. Разликата е от земята до небето. Има смисъл да се види просто. Да се прецени, това трябва ли да се разбутва или трябва просто да се преустрой по някакъв начин? Това е нещото, което са ме помолили да кажа, да споделя. Нали, ние ще бъдем благодарни, ако нали няма така агресивни действия…без да се съобразяват. В смисъл…"

Даскалов: "Хаха, сега.."

Моллов: "Очакваме разумно да се чуят някакви аргументи. Да се види…"

Даскалов:" Хехе не, това е ситуацията. В тази ситуация ние не сме побойниците.

Моллов: "Да."

Даскалов: "Мисля че, съмненията са малко в обратната посока."

Моллов: "Така е. Знам, какво е, но аз ти го казвам. Виж, това е, това не само го казвам, знам, че там нямат общо с тия Таки Маки и т.н.. Да знаеш просто."

Даскалов: "Не. Значи това е въпрос на други случаи."

Моллов: "Да, така е."

Даскалов: "…все пак ние сме си такива"

Моллов: "Да, така е. Аз ти го казвам, да знаеш да не го мислиш…"

Даскалов: "Да."

Моллов:" …от тази гледна точка."

Даскалов: "все пак друга, чисто цивилна ни е нашата работа"

Моллов: "да"

Даскалов: "Не се занимаваме с другите работи, слава богу, има други хора"

Моллов: "Aко аз бих, би трябвало да съм на твоя място аз бих, аз бих отишъл, за да видя, със собствените си очи"

Даскалов: "Аз това нещо ще го направя, нали този въпрос е .. в същност нали, аз не съм и човека, дето глобално го решава"

Моллов: "Разбирам, че министърът се намесва, премиерът се намесва, президентът се намесва"

Даскалов: "Това са .. това си е .. в крайна сметка"

Моллов: "Те го знаят това нещо и те вероятно ще търсят начин и те да си намерят каналите, за да .. това си е техен проблем, аз нямам нито грижа, нито ангажимент, аз приятелски са ни отношения, просто да ти споделя това което са ми казали"

Даскалов: "Амм"

Моллов: "Защото нали изглежда някакси .. а .. не .. ирационално изглежда, да се разбута изведнъж всичко, да наме готовност да се замести с друго, от тази гледна точка"

Даскалов: "Значи, искаме в дадената ситуация, нали, никой не е безумец, няма да .. да се стига до международни .. пък .. така .. дет се казва - недоразумения, защото аз си давам сметка, аз съм водил доста години студентите от Стара Загора, но ходихме, да, но знаем за какво става дума"

Моллов: "Какво да ти кажа?"

Даскалов: "Ами"

Моллов: "Ъъ, ще ви споделя това, пък от тук нататака вече .. "

Даскалов: "Вече нали .. и аз ще си говоря по тези въпроси, да дет се казва, да не правим глупави работи, това е"

Моллов: "Сега дали са ми една документация да предада, вижте .. "

Даскалов: "Какво е това сега !? да не ми предават някакви неща, които не са .. "

Моллов: "Не се притеснявай, бъди спокоен"

Даскалов: "Ха, не.. аз ще го погледна и не искам да имам такива недоразумения, защото"

Моллов: "Нямаш ангажимент с това"

Даскалов: "Това не е за мен! това не е за мен!"

Моллов: "Ами виж сега, предназначено е за тебе и аз няма какво да го правя"

Даскалов: "Ами"

Моллов: "Нямам работа в това отношение, ни съм чул, ни съм видял, ни познавам никой, ни съм никой, аз съм никой, в случая само предавам, това е за добро отношение, за да не изнасилваме нещата и то може да е регулярно"

Даскалов: "А не, не, не"

Моллов: "Това ти го казвам, нали че .. не се притеснявай, това .. аз съм гроб за това"

Даскалов: "Добре, но .."

Моллов: "Изцяло си е твое, няма никакво отношение"

Даскалов: "Няма смисъл от това, не мога подобни неща .. не съм правил и няма да правя".

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3252 |11.06.2022 От ИТН ще подкрепят актуализацията на първо гласуване в НС . 0| 3155 |10.06.2022 Здравната комисия в НС прие на първо четене актуализацията на бюджета на НЗОК . 0| 5961 |09.06.2022 Балабанов показа бележка с плана на Петков за РСМ: Първо вдигаме ветото, после са исканията . 0| 3046 |09.06.2022 Петков първо да иска вот на доверие, после да крои кабинет на малцинството зове Биков

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads