Реклама / Ads
0| 17777 |25.05.2022 НОВИНИ

Зам.-министър Христанов потвърди, че се разследва бивш депутат, като подкупът му скочил на 6 млн. на година

.
Иван Христанов
Съдебната власт вече работи по изсветляване на случая кой е бившият депутат, предложил подкуп на шефа на БАБХ. Затова потвърди зам.-министърът на земеделието Иван Христанов в ефира на ”Честно казано с Люба Кулезич”. Но не разкри името му.
 

"Докато има работа на конкретни органи не можем да говорим всичко. Ако имаше олигарх, да излязат и да го кажат. Ние обясняваме, че всички спекулации и идеи, които се изхвърлят в публичното пространство, било то от купени медии, те са абсолютно несъстоятелни. Нито аз, нито проф. Даскалов, нито министър Василев сме връщали някакви фирми. Изкарваше се някакъв Маджо, аз този човек не го знам", допълни Иван Христанов по Евроком.

 

Подкупът, който е бил предложен на директора на БАБХ проф. Христо Даскалов е от човек, който е уважаван, бивш депутат. От септември-октомври пак се готви да стане депутат. Не мога да кажа името, защото ДАНС работят по случая. Това каза депутатът от „Продължаваме промяната“ Росен Костурков. Той съобщи и за ново предложение за подкуп. „Новото е за 6 милиона на година, предишното беше за 100 000 лв. Легалният бизнес е от порядъка на 10 млн. лв. на година. Всеки може да сметне“.

 

Христанов каза днес, че през последните 10 години няма направен нито един запис в помещенията, в които се извършват проверките на влизащите в България от Турция камиони с храни. Това го карало да има съмнения какво се е случвало на граничния пункт.

 

Зам.-министърът добави, че се е опитал да разбере къде има записи от камерите в помещенията, но не получил отговор от фирмата. След това екип от земеделското министерство една седмица се опитвал да разбере до къде водят кабелите на камерите, но така и не успял и затова се обърнали към ГДБОП.


Според него с действията си държавата е засегнала "интереси на доста по-високо ниво". Така той обясни "медийната кампания" срещу него, както и проверката на антикорупционната комисия. Преди дни от КПКОНПИ изпратиха прессъобщение, в което информираха, че проверяват зам.-министъра на земеделието Иван Христанов за конфликт на интереси, затова, че е в управата на частно дружество.

 

"Аз съм все още в управата на частно дружество, но аз съм подал заявление да бъда изключен от тази управа. Законът вменява това мое задължение. Оттам нататък това, че някой е решил да ме бави, е друг въпрос. Това си го представям като организирана медийна атака с цел да бъда очернен", коментира зам.-министърът.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3825 |20.05.2022 КПКОНПИ започна проверка на Иван Христанов . 0| 7565 |19.05.2022 Сигнал до НС: Зам.-министърът на земеделието от ПП Иван Христанов е в конфликт на интереси, участва в борд на частна фирма . 0| 3413 |17.05.2022 Министър Йорданова: КС ще потвърди, че парламентът може да закрива съдилища . 0| 3410 |14.05.2022 Зам.-министър на земеделието: Възможно е увеличение на цената на хляба с 25%

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads