Реклама / Ads
0| 2872 |22.12.2022 НОВИНИ

Пъстра Коледна изложба на плевенските художници

.
Коледна изложба на плевенските художници бе открита на 21-ви декември в Алт Център Плевен. На събитието присъстваха кметът на Община Плевен Георг Спартански, зам.- кметът Стефан Милев, директорът на дирекция „Хуманитарни дейности“ Стефка Григорова, творци и множество почитатели на изкуството. В изложбата участват 36 творци с близо 80 произведения. Творбите представят: живопис, графика, скулптура, пластика.
 

Открита е Коледната изложба на групата на Съюза на българските художници в гр. Плевен. По традиция всяка година тя се очаква с интерес и се радва на вниманието на публиката. Над 40 творци показват своето изкуство в галерия "Арт Център". На откриването присъстваха и много възпитаници на Националното училище по изкуствата от специалност "Рисуване".

 

Тематиката на коледната изложба е разнообразна като теми, формати, техники, жанрове. Те са прекрасни в своята изящност и финес. Творбите излъчват свежест и колорит. Арт педагогът от школа "Колорит" Майя Ананиева участва с две живописни творби – "Тиха нощ, свята нощ" и "Портрет на българка". Тя е носител на награда за най-добър арт педагог за 2021 и 2022 г. на най-големия световен онлайн конкурс в света. Валентин Асенов се включва в коледния формат с две живописни платна, фигурални композиции. Илиян Ангелов показва по-нестандартни произведения, защото творецът непрестанно търси себе си. Едната е "Зимно море", другата е "Коледните подаръци".

 


.

Изложбата е повод не само за усмивки, но и тя самата излъчва топлота в студените декемврийски дни. Очакванията са, че тя ще стопли душите на посетителите и ценителите на изкуството.

 

На финала на старата година плевенските художници си пожелават здраве на себе си и на всички хора, както и повече време с близките, което да бъде не само по празниците, но и през останалите дни в годината. Разбира се пожеланията са и за вдъхнвоние, защото светът ни би бил много потискащо място без изкуство, както и повече творческа свобода.

 

 

 

 

 

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 2980 |15.12.2022 Депутатите съкратиха коледната си ваканция, ще почиват от 24 декември до 2 февруари . 2| 2927 |12.12.2022 Изложба в БНР по повод 300 дни от началото на войната в Украйна . 0| 5020 |16.11.2022 Пенсионерите ще получат по 70 лв. коледна добавка . 1| 3316 |29.10.2022 Колко си хубава, Господи! Изложба на Тома Трифоновски на Моста на влюбените в София

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads