Реклама / Ads
0| 5052 |18.05.2020 НОВИНИ

Пътни експерти: Няма да свърши работа, ако чакаме виновният да убият някого, за да убием ние него

.
Инж. Емил Панчев и Богдан Милчев
От камбанарията на главния прокурор това са много адекватни мерки, но от гледна точка на експертите, ние искаме да няма виновни. Тоест ако ние чакаме виновните да убият някого, за да убием ние него, това няма да свърши работа или ще свърши работа след много години. Не се прилагат максималните наказания за пияни шофьори, причинили смърт на пътя.
 

Това каза пред бТВ Богдан Милчев от Института за пътна безопасност, който заедно с инж. Емил Панчев, председателят на УС на СБА, коментираха предложенията на главният прокурор Иван Гешев за драстично увеличение на наказанията за пияни и дрогирани шофьори на пътя.

 

Доказано е, че след всеки случай на тежка катастрофа с голям обществен отзвук, мерките са едни и същи, не може да очакваме различен резултат с едни и същи мерки, смята Милчев.

 

Приветствам „силните предложения“ на главния прокурор, защото дори да не бъдат гласувани в парламента, повдигат дискусия, заяви Емил Панчев, който отбеляза, че се предлага покачване на сега действащите наказания с 2 години.

 

„Ако направим едно внимателно обследване на законодателството как се прилага в момента, ще установим, че максималната граница да е приложена за пътнотранспортни произшествия Единични са случите. Не успяхме да намерим такива в публичното пространство“, допълни Милчев.

 

Освен това тези, които карат, употребили алкохол, подлежат на затвор от 1 до 3 години, няма вкарани в затвора или те са единица, като повечето нарушители получават пробация или глоба, отбеляза експертът от Института за пътна безопасност.

"Имаме нужда да възпрем тези шофьори, когато правят малки нарушения, преди да почнат да убиват", смята Милчев, според когото се нуждаем от нова наказателна процедура.

 

Що се отнася до конфискацията на автомобилите на нарушителите, това предизвиква нов проблем за държавата, която трябва да ги съхранява, а по-добре е те да бъда сваляни от отчет за 7 години, заяви инж. Панчев.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 5959 |18.05.2020 Николина Ангелкова: Европейската комисия препоръча да няма карантина . 3| 4755 |17.05.2020 КНСБ: Дори да бъде намален ДДС за отделни отрасли, няма да има спад в цените . 14| 6246 |17.05.2020 Проф. Даниел Вълчев: Правителството ще се погрижи за “Левски”. Няма друг шанс в годината преди изборите . 116| 14775 |16.05.2020 Борисов наруши мълчанието. Гневен на репортер от bTV: Няма на ”Божков ТВ” да се хвана на въпросите

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads