Реклама / Ads
2| 5125 |19.07.2017 НОВИНИ

Патриотите са готови за още един мандат

.
Източник: БГНЕС
”Обединени патриоти” (ОП) готови за още един управленски мандат. Вицепремиерът Валери Симеонов сподели амбициозните си планове на среща в Народно събрание между ОП и здравния министър Николай Петров. Симеонов иска справяне с фалшивите инвалидни пенсии. Всичко това трябва да даде финансов резултат, изтъкна той.
 
От това зависела поетапната индексация на всички пенсии, не само на минималната. Това било дългосрочен финансов ресурс за доходите на пенсионерите и го амбицира за поне още едно коалиционно управление с участието на патриотите.

Лидерът на "Атака" Волен Сидеров пък е готов на радикални промени в здравния сектор. Няколко са приоритетите на патриотите - НЗОК, болниците да не са чак толкова търговски дружества, да се пресече изтичането на пари. Ако се наложи и промяна в Закона за лечебните заведения, ще има да не са търговски дружества, планира националистът.

Сидеров иска засилване ролята на профилактиката, както и ограничаване на зависимите. Поетапна демонополизация на НЗОК, иска той. Патриотите искат преодоляване на регионалните дисбаланси.

Здравеопазването се оказа най-горещият проблем на обществото, коментира и Искрен Веселинов. На първо място сме по смъртност в ЕС и в света, както посочва доклад на ЦРУ.

Патриотът се обяви срещу насилието над медици. Спешната помощ да бъде оборудвана в най-скоро време, иска още той.

Министърът пък подкрепя всеки по-тесен контакт със законодателите. Ситуацията е близо до катастрофалната, сподели здравният министър Николай Петров за финансовото състояние на лечебните заведения. Имало болници дори със запорирани сметки.

Ще предложи унифицирана система за управление на лечебните заведения. Пилотно тя трябвало да стартира през октомври в някои лечебни заведения, а после и в други. Той иска от депутатите да подкрепят повече средства за два скринингови прегледа.

Да се дефинират конфликтните точки, където се съобщават лоши нови и се приемат спешни случаи, планира Петров в борбата срещу насилието над медици.

Ще се въведе и видеонаблюдение, ще има и оборудване на линейките с паник бутони и GPS системи. Спешните екипи ще имат директна връзка с охранителни фирми.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 6648 |18.07.2017 Цацаров: „ЦУМ гейт“ бе един огромен сценарий . 5| 5709 |16.07.2017 Борисов: Всеки досег до Левски е стимул да бъдем обединени и толерантни . 1| 5834 |14.07.2017 Станишев и Корбин единни за правата на европейските граждани във Великобритания . 2| 6728 |13.07.2017 Кутев и Веселинов се зъбиха един на друг за Бузлуджа

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads