Реклама / Ads
6| 4982 |09.06.2015 НОВИНИ

П. Паунов: По улици забраняваме на ромите да гласуват

.
Kметът на Кюстендил Петър Паунов
Ромите отсъстват в допитването до съгражданите на Кюстендил дали биха гласували доверие на кмета Петър Паунов за нов мандат начело на града, защото всеки репортаж за тях в предизборен ден му дава основание за това. Ще има списък с улици, на които знаем, че масово се генерира престъпност. Жителите на тези улици няма да имат право да гласуват.
 
Това заяви кметът на Кюстендил Петър Паунов в сутрешния блок на Нова тв по повод подготвяния „референдум” на местно ниво, който той организира.

Няма доказателства в съда за купуването на гласове, но достатъчно сме видели по медиите, за да сме наясно, даде аргумент Паунов. Той не се съгласи, че „коалиционното му допитване” е дискриминация. Дискриминация е да лишиш някого от образование, посочи градоначалникът.

По думите му ще бъдат изхарчени 800 лева - лично от партиите, които го подкрепят. А улиците, които ще бъдат изключени от допитването, са само от ромския квартал „Изток”. Там свободна воля няма – тези хора са жертви, затова и не искам изкушения. В противен случай вие щяхте да ме питате дали не съм извадил циганите, за да покажа колко съм подкрепян, отговори на водещия Виктор Николаев Паунов.

В Кюстендил извадихме детските градини и училищата от гетата – за да създадем условия да социализираме ромското малцинство.

На въпрос дали без ромите допитването ще е достоверно, Паунов отговори, че само 10%от гласоподавателите в Кюстендил са роми. Кметът на града обясни, че в допитването ще има и например въпроси дали да има приватизация за конкретни предприятия в града. Но основният акцент е дали да има повече от два мандата за кмет.

Попитан дали ще има подкрепа от ГЕРБ за кандидатурата му наесен, Паунов не отговори твърдо. Осем партии ме издигнаха за кмет, ще видим дали и ГЕРБ ще влезе в тази коалиция, каза още той. За финал Паунов заяви, че ако в допитването участват по-малко от 5000 души, значи има нужда от промяна на политиката в града.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4440 |07.02.2015 Общината: Всички улици в София са почистени . 0| 4338 |30.12.2014 Софийските улици почистени, движението нормално . 10| 6337 |28.10.2014 Паунов: Това нещо бат‘ Сали не го харесват и българи, и турци, и роми . 2| 5077 |20.10.2014 Кметът Паунов: Мястото на бат Сали в НС да остане незаето

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads