Реклама / Ads
2| 2943 |06.09.2024 НОВИНИ

Павел Дуров с първо изявление. Разбира се, смята се за невинен

.
Павел Дуров
Основателят и главен изпълнителен директор на „Телеграм“ Павел Дуров разкритикува днес Франция затова, че е арестуван и му е повдигнато обвинение за публикуване на незаконно съдържание в приложението, предаде Франс прес.
 

В пространно изявление в „Телеграм“, което е първата му реакция след ареста, Дуров определя като „изненадващо“ да бъде държан отговорен за съдържание, публикувано от други хора.







„Използването на закони от епохата преди смартфоните, за да се обвини главен изпълнителен директор в престъпления, извършени от трети лица в платформата, която той управлява, е неразумен подход“, заяви 39-годишният милиардер.

 

Основателят на Telegram получи забрана да напуска Франция за шест месеца - до март 2025 г. Съдът е разделил гаранцията от пет милиона евро на части: милиардерът трябва да плати един милион наведнъж, останалите 4 трябва да бъдат платени на пет месечни вноски.

 

Той също така отхвърли твърденията, че „Телеграм“ е някакъв „анархичен рай“, като ги нарече „абсолютно неверни“.

 
„Всеки ден изтриваме милиони вредни съобщения“, отбеляза Дуров.

 

Южнокорейската полиция започна разследване на платформата, като я обвини в „подстрекателство“ към разпространението на такива материали
Той отхвърли обвиненията, че в Париж не са получили отговори от „Телеграм“ на отправени искания, предава БТА. Дуров заяви, че лично е помогнал на френските власти „да създадат телефонна гореща линия с „Телеграм“ за справяне с терористичната заплаха във Франция“.


В края на изявлението си Дуров признава, че рязкото нарастване на броя на потребителите на „Телеграм“, който сега той оценява на 950 милиона в световен мащаб, е довело до ситуация, която е „улеснила престъпниците да злоупотребяват с платформата“.

 

Не е ясно кой според Дуров трябва да носи отговорност за незаконно и опасно съдържание. В крайна сметка той управлява комуникационната платформа, която пък представлява средство за комуникация. Кой друг, освен Телеграм, би богъл да извършва контрол?

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 2157 |06.09.2024 Запрянов отива в "Рамщайн", ще обсъждат отбранителна помощ за Украйна . 8| 2360 |06.09.2024 ISW: Путин продължава да подценява украинското нахлуване в област Курск . 5| 2234 |06.09.2024 Голямото пътуване: 4 километра е опашката на "Кулата" . 0| 2168 |06.09.2024 2024 година е напът да се превърне в най-горещата

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads