Реклама / Ads
11| 4526 |04.10.2015 НОВИНИ

Павлова: Моят рейтинг е рейтинг и на премиера

.
Лиляна Павлова
„Голяма част от успеха ми се дължи на екипа около мен. Ясно е, че няма как сама да върша нещата. Моят рейтинг е и рейтингът на премиера”, подчерта Павлова.
 
Тя бе категорична, че няма ревност между министрите за вниманието на премиера.

„Предизвикателството пред мен е много голямо – да изпълним амбициозната програма, която сме си поставили. Министър е нещо временно. Нямам самоцел. Опитвам се да съхраня експертното в мен”, каза още регионалният министър.

Тя добави, че е влизала в спор с министър-председателя, когато е смятала, че е длъжна да си каже мнението.

Кметовете, които имат правата и задълженията да регистрират граждани по настоящ и постоянен адрес, могат да вписват данни на избиратели на адреса на земеделски площи, заяви Павлова.

Тя посочи, че 1700 граждани са били дерегистрирани, защото не отговарят на условията за адрес с жилищна площ по 10 кв. на човек. "Тези, които са го направили, са го направили хитро. Законът за гражданската регистрация дава право на кметовете, те издават адреса, той има право, както в много ромски махали, да регистрира хора на адреса на земеделска земя", каза Павлова и добави, че Народното събрание трябва да направи промяна в закона, за да се спре тази практика.

Проблемът стана известен през пролетта, когато неправителствени организации съобщиха, че стотици хиляди граждани са смени адресната си регистрация. Тенденцията беше от големия областен или общински град избиратели да се пререгистрират в села. По този начин те ще могат да гласуват на предстоящите местни избори на 25 октомври за кмет на селото, за кмет на общината, и за листа за общински съветници, както и за районни кметове, ако има райони.

"534 хил. души не отговарят на принципа за уседналост", каза още Павлова и уточни, че те са извадени от избирателните списъци. На въпрос дали може би тези хора не са повече на брой, както съобщавали от Реформаторския блок за 800 хил. души, министърът посочи, че не знае откъде са тези данни, а официалните, които тя съобщава, са от ГРАО.

Павлова посочи, че общо 48 хил. са кандидатите в местните избори, като от тях 114 са дерегистрирани от управляваното от нея ведомство, защото не са спазили условието за 6-месечна уседналост. "Опитвам се да ви кажа, че законът е дотам, докъдето ни дава правомощия."

Накрая министър Павлова обясни, че не е тя пионерчето на снимката пред Тодор Живков и Политбюро на една манифестация. Нито имала такава шапка, нито е учила в българско училище.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 4517 |23.09.2015 Лиляна Павлова: Ремонтите по магистралите приключват до 1 ноември . 1| 4627 |19.09.2015 Министър Павлова: Безкомпромисни сме към нарушители на плажовете . 8| 5025 |12.09.2015 Павлова: Няма причина да подавам оставка; спазвам закона . 5| 5155 |07.09.2015 Л. Павлова: За 8 месеца сме премахнали 400 незаконни постройки

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads