Реклама / Ads
74| 4961 |21.07.2013 НОВИНИ

Л. Павлова: Това правителство само е наречено "експертно"

.
Лиляна Павлова Източник: Булфото
Ние инвестирахме много в строежа, аз си дадох сърцето да я има АМ "Тракия", но т.нар. експертно правителство се опитва да омаловажи усилията ни.
 

Бях предупредила, че имам планирано друго пътуване, затова не отидох на откриването на АМ "Тракия", която беше готова, но десет дни седя неизползваема, заяви по БНТ ексминистърът на регионалното развитие и благоустройството в кабинета Борисов Лиляна Павлова. За мен е важно, че хората ще пътуват безопасно и безаварийно. Първият лот на "Струма" също ще се открие, но за съжаление втория не се строи, няма кой да издаде разрешителни, посочи тя. Ние инвестирахме много в строежа, аз си дадох сърцето да я има АМ "Тракия", но т.нар. експертно правителство се опитва да омаловажи усилията ни.

Има формирано едно изкуствено, ненужно министерство (на инвестиционното проектиране - б.ред.), констатира Павлова. Раздуваме щата със 125 бройки, т.е. раздува се администрацията, изземват се функции и правомощия на общините, на местната власт, което е абсурд. Това не е децентрализацията, сега един ще разпределя баницата. Почти на случаен принцип са делени ресори, така се утежняват бизнесът и гражданите, даде примери тя.

Ясно е, че дните на правителството са преброени. Говори се за предсрочни избори, независимо кога. Апелирам още сега да се възстанови строителният процес; който и да дойде след това, ще спре днешното безумие. Губим един строителен сезон, а може да загубим и втори, предупреди тя.

За моя радост не познавам този човек (Ф. Златанов - б.ред.). Нека компетентните институции да си свършат работата, призова тя. Всяка власт има своите кусури, проблеми и грешки, важното е те да се осъзнаят, добави Павлова.

Ситуацията една партия да бъде в опозиция е полезна, това действа прочистващо, то е катарзис; полезно е и в личностен план. Слезеш ли от властта, бързо осъзнаваш кои са ти приятели, партньори и кои спират да говорят с теб, защото вече не си във властта. Това действа сплотяващо на експертите, на тези, които искат да направят нещо за България, смята Павлова.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 15| 7479 |18.07.2013 Проф. Драганов: Правителството е експертно, но не и самостоятелно . 24| 5271 |17.07.2013 Йовчев: Няма план на правителството за "справяне" с протестите . 106| 4983 |15.07.2013 32-a вечер протести срещу правителството на Орешарски . 64| 5579 |14.07.2013 Георги Първанов: Правителството има шансове да оцелее

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads