Реклама / Ads
17| 6528 |26.01.2012 НОВИНИ

Павлова обяви код "червено" за цялата страна

.
Лиляна Павлова
Председателят на кризисния щаб министър Лиляна Павлова обяви код “червено” за цялата страна заради опасни метереологични явления.
 

 

Това означава, че се спира движението на целия тежкотоварен трафик над 10 тона. На всички гранични пропускателни пункта ще се спират тежкотоварните автомобили.

 

Бедствено положение е обявено в Своге, Годеч и Ловеч, съобщава директорът на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението" главен комисар Николай Николов. Тежко е положението и в Смолян и Разград, където има населени места без ток и вода. Общо 304 населени места са без електроснабдяване на територията на страната по информация на МВР.

 

Главният секретар на МВР главен комисар Калин Георгиев посочи, че няма да се допуска МПС-та без вериги да се движат по пътищата.

Път I-5 Русе-Бяла вече е отворен за леки автомобили и автобуси, съобщиха от Агенция „Пътна инфраструктура” (АПИ). Скоростта на вятъра в област Русе достигна около 70 км/ч. Заради силните снегонавявания на изходните магистрали са се образували преспи с височина около метър. Ограничено е и движението на автомобили в селата. 11 населени места в общината са без ток. Екипите на Е.ОН работят за отстраняване на повредите. Има закъсали автомобили, на които се помага. От КАТ-Пътна полиция съобщиха, че имат готовност за временно затваряне на пътни участъци, ако се наложи. 

Близо 70 селища в област Силистра са без електричество от силния вятър, който вилнее в областта от 10 часа.

Няма затворени пътища в област Добрич, но пътната обстановка остава динамична и се очаква усложняване, информира директорът на Областното пътно управление инж. Иван Светославов. Забранено е движението на товарни автомобили с ремаркета и полуремаркета по направлението Варна - Добрич.

24 машини на пътноподдържащата фирма почистват пътните отсечки в Добричко. Към момента е прекратено опесъчаването заради силния вятър. По направлението Добрич - Силистра и в районите на Тервел и Крушари снегонавяванията са най-силни. Създадена е необходимата организация за денонощно дежурство и осигуряване на дублиращи екипи и смени в Областно пътно управление.

Въведена е забрана за движение на товарни автомобили с ремаркета и полуремаркета по пътя Варна - Добрич, съобщиха от АПИ. Пристанището във Варна е затворено заради силен вятър със скорост 12 м/сек от север, вълнението на морето е много силно, съобщава ОД на МВР - Варна.

Основните пътища в област Сливен са заледени. Трасето по посока Нова Загора – Стара Загора и посока Бургас са изключително заледени, съобщава дежурният в КАТ – Пътна полиция – Сливен. Да се преустановят всички пътувания, призоваха от КАТ – Сливен. Има закъсали хора, пътували с лек автомобил в района на Стара река. Няколко пътни инциденти вече са станали в района на Сливенско заради заледените пътища. 


Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 4926 |25.01.2012 Дъжд и сняг в цялата страна . 17| 5289 |22.01.2012 Сергей Станишев: ГЕРБ концентрира цялата власт . 0| 5694 |11.01.2012 Община Пловдив обяви Ангел Попов за "Благодетел на годината" . 1| 5876 |24.12.2011 Обявиха „жълт” код в 16 области

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads