Реклама / Ads
17| 2855 |07.06.2023 НОВИНИ

Пеевски подхвана преговори за конституционна реформа още преди да е влязъл в ресорната комисия

.
Делян Пеевски
ГЕРБ, ДПС и ”Продължаваме промяната - Демократична България” провеждат нова серия от разговори за конституционната реформа. За това съобщи депутатът от ДПС Делян Пеевски, който бе забелязан да излиза от стаята на зам.-председателя на парламента Никола Минчев, където се срещна със съпредседателя на ”Продължаваме промяната” Кирил Петков.
 

"Разговаряме за конституционната реформа, нали това беше смисълът да подкрепим правителството", каза той. Добави, че в момента трите формации обсъждат идеите на ДПС за промени в Конституцията, а след това предмет на дискусия ще бъде законопроектът на "Продължаваме промяната - Демократична България".


"От всички проекти ще направим един, който заедно да внесем", заяви той.

 

Във вторник именно Пеевски бе един от двамата депутати от ДПС, които гласуваха за кабинета "Денков - Габриел" (другият бе лидерът на партията Мустафа Карадайъ). След вота двамата обясниха, че са гласували за обещаната конституционна реформа и че ще бъдат активни участници от името на ДПС в специалната парламентарна комисия, която ще обсъжда текстовете. По-късно на сайта на парламента се появи проекторешение, в което се предлага член на комисията по конституционни въпроси да стане Делян Пеевски, който да заеме мястото на Гюнер Ахмед. Точката е включена като четвърта в дневния ред на Народното събрание в сряда (7 юни).


Миналата седмица от движението обявиха, че няма да пречат за съставянето на правителство между "Продължаваме промяната - Демократична България" и ГЕРБ, тъй като са успели да постигнат за съгласие за осъществяване на промени в Конституцията.


От името на ДПС в състава на преговарящите за съдебна реформа чрез промени в основния закон беше и Делян Пеевски. В кулоарите на Народното събрание неофициално се коментираше, че участието му е "проява на демонстрация" за ролята на партията в процеса. Формално, депутатът, който е санкциониран за корупция по глобалния закон "Магнитски", е редови член на парламентарната група на движението, но неофициално е сочен като една от най-влиятелните фигури в партията.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 2692 |07.06.2023 Искрен Арабаджиев: Това, че Карадайъ и Пеевски гласуваха за нашия кабинет е провокация . 7| 3056 |07.06.2023 Надежда Йорданова: Твърдението, че ”Христо Иванов докарал с лодката от Росенец Делян Пеевски“ е спекулация . 2| 2638 |01.06.2023 Денков за преговорите: Има напредък! Докато не свърши целият процес, нищо не е приключило . 11| 2871 |01.06.2023 Борисов: Габриел и Денков водят преговори, мисля, че са много близко до взимането на решение

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads