Реклама / Ads
2| 2936 |15.06.2021 НОВИНИ

Пеканов: Парите по Плана ва възстановяване не са застрашени. Идват до края на годината

.
Атанас Пеканов Източник: БГНЕС
Парите за България по Плана за възстановяване и устойчивост не са застрашени. Ще дойдат в рамките на тази година. 13% префинансиране от момента, в който нашият План за възстановяване бъде одобрен. Това стана ясно от думите на служебният вицепремиер по управление на европейските средства Атанас Пеканов по време на брифинга за отчета на дейността на служебното правителство.
 

Той уточни, че Планът все още не е предаден, тъй като има малко забавяне. По думите му то се дължи на две причини - първо, решението на предшествениците им да не го предават и някои технически неизправности, които са останали нерешени. И второ – желанието на служебния кабинет да го подобри и да направи корекции, които да гарантират, че този ресурс се използва по най-добрия начин.

 

„При встъпването ми в длъжност намерихме някои отворени още въпроси. Заедно със службите на Европейската комисия ги дискутираме. Още с встъпването рестартирахме работната група по Плана, получихме много предложения от различните министерства, над 30 нови проекта, повечето от които много хубави, има десетина нови проекта, които все още разглеждаме и искаме да влязат в Плана“, каза още Пеканов.

 

От думите му стана ясно, че правителството работи по подобряването на Плана в три направления. „Да има повече контрол как тези средства да бъдат изразходвани, второ да получим помощ в тази сфера – как по-добре да измерваме ефектите от реформите и проектите, които са вътре и не на последно място да гарантираме, че тези ресурси ще отидат в цялата страна, а няма да се фокусират само в столицата или в големите градове“, уточни Пеканов.

 

„Има около 10 нови проектни предложения, които ще разглеждаме и искаме да влязат в плана“, допълни той.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 19| 6336 |15.06.2021 Кирил Петков: Парите за ремонт на язовирите са за 6-7 фирми. „Автомагистрали“ и ДКК са шапки, които дават да се строи без обществени поръчки . 8| 6772 |14.06.2021 Кирил Петков: Не е въпросът да сме ”наши” срещу ”ваши”, а парите на хората да се разходват ефикасно . 2| 3961 |14.06.2021 Ивайло Калфин: ГЕРБ не са били готови с Плана за възстановяване. Няма време за нов . 0| 2964 |14.06.2021 За 100 лева от парите за свещи ограбиха най-голямата църква в Ямбол

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads