Реклама / Ads
2| 3379 |24.07.2021 НОВИНИ

Пеканов: В предишния План за възстановяване имаше добри проекти, но и проблеми

.
Атанас Пеканов Източник: БГНЕС
Ревизираната версия на Плана за възстановяване и развитие е доста по-добра от предишната. Залага по-високи амбиции. В предишния вариант имаше добри проекти, които бяха надградени. Но имаше и много проблеми. Апелирам към политическите партии за приемственост в този документ.
 

Това заяви в предаването “Панорама” вицепремиерът от служебния кабинет Атанас Пеканов по повод новия вариант на Плана за възстановяване, който трябва да вкара в страната ни 12 милиарда от Брюксел. Планът включва 57 проекта и 43 реформи. Служебното правителство е изготвило 11 проекта и 7 реформи.

 

Увеличени са средствата за секторите образование и здравеопазване и са подобрени компонентите за енергийна ефективност и сградния фонд. Има промени в почти всички други проекти и реформи. Ще бъдат купени и седем медицински хеликоптера.

България е една от последните държави членки, които все още не са внесли националния си план в Европейската комисия.

 

Вицепремиерът в служебния кабинет посочи, че в момента се изчаква редовно правителство, преди планът да бъде внесен.

 

“Бързането не е най-важното, по-важното е качеството на този стратегически документ за бъдещето на България”, обясни още Пеканов.

 

Вицепремиерът бе категоричен - със София не се воюва. Коментарът му идва на фона на решението да се намалят средствата, предвидени за София - парите за столицата бяха намалени с 200 милиона, като останаха средствата за столичното метро, а по този повод остър коментар направи и кмета Йорданка Фандъкова. 

 

Вицепремиерът обясни, че според него, начинът, по който се развива страната не е добър от гледна точка на фокусирането в София.

 

“Това винаги е била моята икономическа логика - прекаленото фокусиране на хора и ресурси в столицата е вредно за цялата страна. Видях неспособност на екипа на г-жа Фандъкова да намали ресурса за метрото, да намери някакви собствени средства”, смята Пеканов.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3210 |24.07.2021 Локализиран е новият пожар в Сакар планина. Няма опасност за жителите в района . 9| 3445 |22.07.2021 Фандъкова назида Пеканов заради намалените за столицата пари по Плана за възстановяване . 0| 3050 |22.07.2021 Янев: Надявам се, че приоритетите в Плана ще бъдат продължени от следващото правителство . 2| 3216 |22.07.2021 Пеканов: 20 млрд. ще се влеят в икономиката от Плана за възстановяване

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads