Реклама / Ads
6| 8412 |20.12.2019 НОВИНИ

Перник се вдигна на бунт за водата, иска министерски оставки

.
Протест в Перник заради кризата с водата, обявиха бедствено положение. Според организаторите на протеста кметът на града прави всичко възможно и напълно подкрепя гражданите. Те поискаха министър Петя Аврамова и министър Нено Димов да излязат пред тях, защото и до момента те не са обяснили какво е тяхното становище.
 

Протестиращите недоволстват срещу водния режим и неравномерното пускане на вода в отделните квартали.

 

"Недоволството е продиктувано от факта, че се чувстваме пренебрегнати", заяви Алекса Стефанова, която е един от организаторите на протеста.

 

В дома на Алекса във високите части на Перник има дни, в които водата идва само за три часа. Според нея това превръща ежедневието в ад.

 

"Не може да се изкъпеш, да сготвиш, да избършеш да изчистиш", казва Алекса Стефанова.

 

От водния режим е пострадал 4-ри годишният й син. Той посещава детска градина, но най-вероятно е пил вода, престояла доста време и затова детето е с инфекция 3 седмици.

 

Затова Алекса ще се присъедини към съгражданите й, които протестират.

Хората смятат, че въпреки тежката ситуация с водната криза в Перник, гласът им все още не е чут от МРРБ и МОСВ.

 

Те настояват за оставки, за наказание за виновниците и еднакъв режим за всички жители на общината.

 

Протестиращите са възнамерявали да блокират главния път Е79, но са били спрени от полиция и жандармерия. Движението е отбито по околовръстната магистрала на Перник. Въпреки това има опашка от коли около протестиращите.

 

В Перник е пълно с жандармерия, съобщиха перничани. Коли на жандармерията пристигат от София по вътрешната магистрала, забелязаха перничани. Пред полицейското управление в Перник е пълно с жандармеристи и полицаи днес, съобщава

 

В началото на протеста имаше напрежение. Полицейският кордон препречи пътя на хората, с аргумент, че протестиращите имат право да останат само до едната част от кръстовището, но някои пожелаха да преминат.

 

Протестите се очаква да продължат и в събота.

 

От утре в Перник е обявено бедствено положение.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 10| 5478 |19.12.2019 Петя Аврамова: За 4 язовира има данни, че са наполовина празни, 5 млн. са несъбраните вземания от ВиК-Перник . 2| 4948 |18.12.2019 Обявяват бедствено положение заради липсата на вода в Перник . 1| 4512 |18.12.2019 Перник без вода днес заради подмяна на кран . 2| 5613 |17.12.2019 Кметът на Рударци: В Перник може да има бедствено положение заради водната криза

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads