Реклама / Ads
0| 2882 |14.03.2022 НОВИНИ

Песков не казва кога ще свърши ”специалната военна операция” в Украйна

.
Няма крайна дата за приключването на военните действия в Украйна от страна на Русия. Кремъл обаче продължава упорито да нарича случващото се “специална военна операция” за защита на Донбас. Не е ясно също така дали Путин е доволен от резултатите до момента. Междувременно украинските власти съобщават за загинали цивилни при атаката в Киев, а в четвърти рунд на преговори двете страни ще се опитат да намерят изход.
 

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков заяви, че все още няма обявена крайна дата за приключването на военните действия на Русия в Украйна. Ясно е обаче, че проправителствените и държавни медии в Москва все още наричат случващото се “военна операция”. След приемането на специален репресивен закон в Русия медиите бяха принудени да използват реториката на Путин.

 

Според информацията в държавната агенция ТАСС Песков не е отговорил на журналистически въпрос доволен ли е руският президент от развитието на военните действия в Русия. По думите му всичко се развива “по план”. “Операцията”, твърди Песков, ще бъде завършена в предвидените срокове и в своята цялост. 

 

Четвърти кръг на преговори между Русия и Украйна трябва да започне днес. Преговарящият от украинска страна Михаил Подоляк заяви, че разговорите ще се съсредоточат върху установяването на временно прекратяване на огъня и изтегляне на руските войски. Ще се настоява за гаранции за сигурността на Украйна.

 

Междувременно обаче Русия продължава с атаката си. Ударена бе столицата Киев като се съобщава за бомбардировка на жилищен блок. По информация на международните агенции един човек е бил убит, а други шестима - ранени. Отломки от руска ракета унищожиха автобус и предизвикаха пожар в жилищен блок в кв. "Куренивка" в Киев, след като ракетите бяха уловени от въздушната отбрана на украинските власти.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3324 |14.03.2022 След боя за олио ”Кауфланд” се отказва от промоцията му . 0| 2896 |13.03.2022 Парламентът за 3 месеца изприказва „Война и мир“ два пъти . 0| 3146 |12.03.2022 САЩ наложи нови санкции срещу семейството на Песков и хора от руската банка ВТБ . 0| 3511 |11.03.2022 Ген. Съби Събев: Ставаме смешни, отказвайки подкрепа от НАТО

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads