Реклама / Ads
7| 6199 |02.11.2020 НОВИНИ

Петър Чолаков: Няма опит за баланс от страна на Борисов, а да прибере комисионна и от едните и от другите

.
Петър Чолаков
По важна е лъжата, тя е показателна за това управление. Излизаш и казваш, че това не е „Турски поток“, а е“Балкански поток“, а американците показват, че зад строежа стои „Аркад“. Опитваме се да балансираме между два стола. Позицията на този баланс е ясна – пада на земята и си удря задните части. Позицията на Русия, където енергетиката е основен елемент, е ясна. Да си мислим, че там някой се просълзява като чуе България и братския народ, много се лъжем. Няма опит за баланс от страна на Борисов, а да прибере комисионна и от едните и от другите, но те виждат какъв си мушморок.
 

Това каза политологът Петър Чолаков в "Студио Хъ" по телевизия 7/8 в анализ за политическите ходове на управляващите и добави, че виждайки какъв си мушмурок, рано или късно ще ти намерят майстора.

 

Ако чакаме на ПЕС и ЕНП има много да чакаме.  Да очакваме, че ЕНП ща се вдигне в полза на България и да издърпа ушите на Бойко Борисов, просто няма да стане.

ЕС не е организиран на този принцип. Има един принцип, наречен субсидиарност, което означава, че нещата се решават на мястото, където се случват.

 

Нека да видим какво ще се случи с европейските фондове. Това е седем годишна финансова рамка. Скептичен съм, че корупцията ще стане причина за спиране на кранчето, защото има много по-черни овчи от нас.

 

Виктор Орбан е четвърти мандат политик, той изключително умело успява да лавира и да прави ходове, които са успешни. Борисов на фона на такива играчи няма как да се сравнява. Той извън България много благо говори.

 

Борисов се опита да направи нещо по линия на Западните Балкани по идеята на Вишеград, но ние нямаме тази тежест и това лоби и политически качества.

Има много стари връзки от много отдавна, включително и търговски. Идеята бе България да поведе четата, но ни ние с какво да го направим.

 

Сега със Северна Македония въпросът е също интересен, реално България се оказва пречка пред ЕС.

 

Ние имаме нужда от Македония, която да е член на ЕС. Една нестабилна Македония е в интерес на Русия, която иска да дестабилизира ЕС. Трябва да сме малко по-гъвкави.

Никой не говори да се прекъсват връзките с Русия и да бием челото пред другия голям брат.

 

По данни от 2018 г. – 2019 г. руските туристи са на 8-мо място, за разлика преди украинската криза към 2012 г. руснаците са първи като брой туристи у нас. Освен това 400 000 руснаци имат имоти в България, те не идват като туристи на Слънчака.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 119| 13020 |02.11.2020 Той: Народът осъзна какъв преврат ни се готвеше! Няма да подадем оставка. Маски, дистания... . 11| 6689 |02.11.2020 Петър Бояджиев: Нули, нули и пак нули, които умеят да ръкпляскат . 45| 9894 |02.11.2020 Няма да направим македонците българи, за власт е шумът - не за истината . 2| 5011 |01.11.2020 Полицията в Квебек: Нападението няма общо с тероризъм

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads