Реклама / Ads
17| 8950 |18.12.2021 НОВИНИ

Бойко Ноев: Борисов провеждаше политика на козируване, прегръдки и целувки

.
Бойко Ноев
Най-важният фактор е това, че първи път от доста години в България има синхрон между властите – парламент, президент, правителство. Това води до ускоряване на икономическото развитие и борбата с корупцията. Това, което липсваше в изминалите години. Това каза по БНТ бившият военен министър Бойко Ноев.
 

Бившият премиер провеждаше политика на козируване, прегръдки и целувки. България по много въпроси остана с неясна позиция. Ние виждаме в какво унизително положение се бе поставил  Борисов пред Ердоган.  Познавам Кирил Петков - той е прагматичен човек и търси решение на проблеми. Не съм чул той да казва Балкански съюз.

 

Някои от държавите имат сериозни конфликти между себе си. За Балкански съюз не може да става дума. Говорим за разширяване на ЕС. Бизнесът не може да реши проблеми между Сърбия и косово- България и РСМ. Но казвайки за прагматизма на премиера, преди да се направят следващите стъпки, трябва да се направи анализ. Много е важно това да се случи и с проблема със Северна Македония.

 

Ние също искаме нещата да стават по-бързо. Нека да се видят защо 4 години нищо не се случва във взаимоотношение на двете страни. По същество беше спряно изпълнение на договора. Дали България не е дала повод за това? Анализ ще отговори на този въпрос.

 

След периода на стагнация, на нас са ни необходими пакет от мерки за доверие. Виждам решение в предложените от Кирил Петков работни групи. Трябва да има откритост на историческата комисия. Важно е да има комисия по равноправието и правата на човека.

 

Президентът ясно дефинира проблема и посочи решенията. Той не само компенсира ситуацията, но и постави въпроса пред международната общност. Извади България от изолация. България не може да търгува с правата на българите. Колко са македонските българи? Има десетки хиляди, които чакат българско гражданство.  

 

Няма външен фактор, който да промени позицията на България по отношение на равноправието. Политикът, който би направил това, няма как да остане и един ден на власт. Президентът подава ръка на изпълнителната власт за решаване на проблема. Не винаги ние сме  прави, у нас също има екстремни виждания. Някои казват, че там няма македонци, защото всички са българи. По естествен път ще стигнем до острите въпроси, за които спорим. Трябва да има конституционна гаранция за македонските българи.

 

Мостове между Българи и Румъния трябва колкото се може повече.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 29| 31367 |17.12.2021 Бойко Рашков: Банката е уведомявала ДАНС за теглените пари за ”Хемус”, но без резултат . 24| 38760 |17.12.2021 Опааа! Караянчева и Севи на Бойко започват работа в парламента . 27| 65226 |16.12.2021 Бойко Борисов се пръкна на върха в ЕС и тутакси овладява кризите наред . 11| 11285 |15.12.2021 Петър Чолаков: Новите управляващи да избягват реваншистките действия при разграждането на модела „Борисов“

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads