Реклама / Ads
5| 9740 |08.12.2022 НОВИНИ

Петър Чолаков: Такова тупане на топката не съм виждал. NBA да се обадят на Рашидов

.
Очаквам Вежди Рашидов да получи мейл от NBA, защото аз такова тупане на топката в НС не съм виждал. Държавата има нужда да приеме бюджет, да се приемат закони. Избори трябваше да има още през януари, а не тепърва да се връчва третия мандат. 
 

Това заяви пред bTV политологът Петър Чолаков. 


"Български възход" подготвят почвата за третия мандат, но някой трябва да им го връчи. Това ще бъде изтълкувано от противниците на Радев като знак за това, че двамата са си близки и ще се използва, за да се атакува държавния глава. Според мен ще играе консервативно и ще го връчи на БСП. Нищо ново няма да видим", допълни той. 


По думите на Чолаков ДБ няма да отговорят на свалката на Борисов, "ако имат ум в главите", защото по думите му това ще отблъсне избирателите им. 


"Мислих си по какъв начин хората на науката у нас биват употребявани, за да може някой да си изпере имиджа. Това е. Уважение към проф. Габровски. Но позицията на ДБ и ПП е по-скоро принципна, не е толкова към Габровски", допълни той. 


"В челото на ДБ е опрян електорален пистолет от ПП и в момента, в който се направи заход към ГЕРБ, спусъкът ще бъде натиснат. Трудно бихме могли да си представим мнозинство, в което ГЕРБ не участва. Има два варианта - евроатлантическа коалиция и "хартиената коалиция". Това е знак, че трудно без ГЕРБ може да се направи мнозинство. Вторият аргумент, че те са излезли от изолация е, че няма мнозинство в НС, което да е гласувало нещо, в което ГЕРБ да няма участие", посочи на свой ред Димитър Ганев от "Тренд". 

 

"Времето работи за ГЕРБ. От тук нататък задачата на ПП и ДБ е да успеят да предложат нещо различно. Същото с пистолета важи и за ПП, ако се прегърнат с ГЕРБ. Важното е, че те успяха да отделят БСП от така наречената "тройна коалиция" с ПП и ДБ, които сега са много по-консолидирани", допълни Петър Чолаков.


Според доц. Мария Пиргова ГЕРБ трябва още дълго време да стоят в изолация, защото са "съсипали държавата". 


"Време е да говорим за съдебна реформа. Нека около предложен от трета политическа сила да се събере конституционно мнозинство и да се направи съдебна реформа", призова тя. 


"Правителство на може да бъде направено. Виждам шанс в третия мандат но ако се промени настроението в партиите и те видят, че режат на клона, на който седят. Започват да се борят за местната власт и оставят държавата в абсолютно разградено положение. Служебен кабинет не може да овладее държавата и да спре да се краде без прокуратурата. Ще се изядем сами”, допълни Пиргова.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 8| 3982 |07.12.2022 Петър Москов: Когато номинираш Габровски и говориш за Меси, това е нелепо . 2| 3630 |28.11.2022 Петър Витанов: Ако някой в БСП мисли да прави замаскирана коалиция с ГЕРБ, „Позитано“ ще му се стори тесен . 4| 7132 |27.11.2022 Петър Чолаков: Питайте Радев за дерогацията и "Лукойл". Не е виновен, че партиите не могат да се разберат . 1| 3290 |25.11.2022 Петър Витанов: „Митовете за БСП след 1989 г.“ оборват популярни пропагандни клишета

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads