Реклама / Ads
0| 3311 |25.01.2023 НОВИНИ

Петър Колев: В момента РСМ сама поставя вето за преговори с ЕС, а България няма общо с това

.
Петър Колев
Петър Колев, който е част от македонците с българско самосъзнание в РСМ посочи, че ”няма да се поддаваме на шантаж, защото духът е излязъл от бутилката. Натискът с бруталности и агресия няма да постигне своите цели.” Изявлението на Колев е във връзка с последните събития, в които българинът Християн Пендиков беше зверски пребит.
 

Петър Колев бе категоричен по БиТиВи: "Нашите дядовци плащаха по-висока цена от нас. Ние сме им достойни наследници. Ние сме решени да извървим пътя докрай. Предлагаме диалог с македонските и европейските институции. Важно е РСМ да продължи по своята евроинтеграция. Това е нашата Македония. Няма да позволим да остане в югославското си минало. Важно е да се премахне езикът на омразата. Нашата Македония е тази, която защитава съседите си. Важни са преговорите за присъединяване към ЕС."

 

Петър Колев посочи, че в момента РСМ сама си слага вето за преговори по присъединяването с ЕС, а България няма нищо общо с това. Колев заяви: "Българите в РСМ искат да са равни с македонците. Важна е промяната. Отдалечаването на РСМ от европейското бъдеще няма да донесе нищо добро за никого. Трябва да се обединят всички прогресивни сили. Очаквам да се присъединят и македонските колеги."

 

Петър Колев изрази възмущението си от поведението на вътрешният министър и на главния прокурор на РМС, които не са се изказали по темата с насилието над македонци с българско самосъзнание. последният случай е с жестоко пребития Християн Пендиков. Колев даде пример с откриването на македонски клуб в Благоевград, на който са присъствали македонски групи: "Тогава българският министър дойде, за да няма ексцесии. Поведението на Буяр Османи кризисен ПР ли е? Къде са хората, които имат реалната власт да решат проблема."

 

Петър Колев бе категоричен: „За мен е достойно да съм българин в РСМ, а за други хора за съжаление се превръща и в предизвикателство.“

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3159 |24.01.2023 Евродепутатът Петър Витанов се срещна с посланика на Северна Македония в ЕС след нападението над Християн Пендиков . 0| 2979 |23.01.2023 Д-р Орлин Колев: Народното събрание е единственият орган, който може да променя формата на управление . 0| 3082 |20.01.2023 Започна изграждането на жп участъка от Петърч до Драгоман . 3| 3146 |20.01.2023 Атанас Пеканов: България в момента си има един чудесен министър-председател

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads