Реклама / Ads
2| 3833 |19.10.2018 НОВИНИ

Петър Курумбашев: Брекзит е като торнадо - всички го очакват, а част от хората дори се радват да видят съседите си във въздуха

.
Българският евродепутат бе един от организаторите на семинар в кметството на Лондон.
”Вече започнах да се обърквам какъв Брекзит иска Великобритания покрай всички обсъждани варианти - ”твърд”, ”мек” и т.н. Мисля си обаче, че може да се последва примера на американците, които кръщават торнадата с женски имена. При Брекзит е горе-долу като при торнадо - всички го очакват, надяват се да пощади домовете им, а част от хората дори се радват, като виждат къщите на съседите си във въздуха.”
 

Това заяви Петър Курумбашев, член на Делегацията на българските социалисти в ЕП, по време на семинара "Подкрепа за лондончаните от Източна Европа в контекста на Брекзит", който се проведе в Кметството на Лондон в петък. Събитието бе организирано от българския евродепутат и колегите му Люси Андерсън и Себ Данс от Великобритания. 

 

Домакин на семинара бе заместник-кметът на Лондон по социална интеграция Матю Райдър. Откривайки събитието, той заяви, че гражданите на ЕС продължават да са добре дошли да останат в Лондон, както и че Кметството ще продължи да прави всичко възможно, за да им съдейства. 

 

Петър Курумбашев коментира още: "Лично за мен не представлява интерес продължаването на преговорите в областта на търговията, например, ако не видя напредък в договарянето на детайлите по статута на уседналост, здравните права и студентските такси. "Неприемлив е вариантът, в който таксите за нашите студенти (граждани на ЕС) в университетите във Великобритания се повишават до нивата за другите държави", добави евродепутатът. В момента гражданите на Великобритания и ЕС плащат по-евтини такси от тези на чуждестранните студенти от държави извън ЕС.

Петър Курумбашев изрази съжаление, че лейбъристката партия не защитава ясно и на висок глас позицията за оставане на Великобритания в ЕС и не е инициирала референдум по въпроса. "Защо просто Лондон не кандидатства за това да бъде първият град - индивидуален член на ЕС?", попита на шега българският евродепутат. 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 3890 |18.10.2018 Продължават делата срещу Десислава Иванчева, Петър Москов и Йоан Матев . 1| 3335 |18.10.2018 Няма особен напредък в преговорите за Брекзит . 0| 3692 |16.10.2018 Момчил Неков: Независимо какъв ще бъде Брекзит, ЕС трябва да намали вносните квоти за селскостопански продукти и стоки . 0| 3968 |10.10.2018 Петър Кърджилов спечели дело срещу БАН

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads